FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

GRAĐEVINARSTVO - RAST VRIJEDNOSTI RADOVA I NETO NARUDŽBI

ZAGREB, 21. rujna 2004. (Hina) - Građevinske tvrtke sa 20 i višezaposlenika u razdoblju od travnja do lipnja ove godine u Hrvatskoj suizvele građevinskih radova u vrijednosti 6,1 milijardu kuna, što je10,2 posto više nego u istom lanjskom razdoblju, dok je vrijednostineto narudžbi istodobno porasla za 23,2 posto, na iznos od 3,7milijardi kuna, podatci su Državnog zavoda za statistiku.
ZAGREB, 21. rujna 2004. (Hina) - Građevinske tvrtke sa 20 i više zaposlenika u razdoblju od travnja do lipnja ove godine u Hrvatskoj su izvele građevinskih radova u vrijednosti 6,1 milijardu kuna, što je 10,2 posto više nego u istom lanjskom razdoblju, dok je vrijednosti neto narudžbi istodobno porasla za 23,2 posto, na iznos od 3,7 milijardi kuna, podatci su Državnog zavoda za statistiku.

To je utjecalo i na podatke za prvu polovicu godine u kojoj je izvršeno građevinskih radova u vrijednosti od ukupno 9,7 milijardi kuna, što je 14,6 posto više nego u prvoj polovici prošle godine, a vrijednost neto narudžbi iznosi 7,3 milijarde kuna, ili 22,4 posto više.

Iz statističkih podataka o vrijednosti izvršenih radova vidljivo je da se u prvoj polovici godine najviše radilo na ostalim građevinama, posebice prometnoj infrastrukturi, na koju otpada više od polovice vrijednosti (55,8 posto).

No, kako se kraju privode neki veliki infrastrukturni projekti hrvatski se građevinari, prema podatcima o vrijednosti neto narudžbi, okreću radovima na zgradama.

Tako se i vrijednost neto narudžbi na zgradama u drugom tromjesečju ove godine povećala za gotovo 10 postotnih poena u odnosu na prvo tromjesečje.

Naime, dok se u prvom tromjesečju od ukupne vrijednosti neto narudžbi 70,4 posto odnosilo na ostale građevine, a 29,6 posto na zgrade, u drugom se tromjesečju na ostale građevine odnosi 60,9 posto vrijednosti neto narudžbi, a na zgrade 39,1 posto.

Statistički podatci o stambenoj izgradnji pokazuju da su građevinske tvrtke sa 20 i više zaposlenih u prvom polugodištu ove godine završile 1.644 stana, što je 19,9 posto više nego u istom razdoblju prošle godine.

No, istodobno je broj stanova u izgradnji bio za 20,6 posto manji nego li u prvoj polovici prošle godine, pa su krajem lipnja ove godine građevinska poduzeća u izgradnji imala 5.817 stanova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙