FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

RAST GRAĐEVINSKIH RADOVA U INOZEMSTVU

ZAGREB, 17. rujna 2004. (Hina) - Hrvatski građevinari u inozemstvu su uprvoj polovici ove godine izvršili 6,9 posto više građevinskih radovanego u istom razdoblju lani, dok je vrijednost neto narudžbiistovremeno porasla za 6,4 posto, podatci su Državnog zavoda zastatistiku.
ZAGREB, 17. rujna 2004. (Hina) - Hrvatski građevinari u inozemstvu su u prvoj polovici ove godine izvršili 6,9 posto više građevinskih radova nego u istom razdoblju lani, dok je vrijednost neto narudžbi istovremeno porasla za 6,4 posto, podatci su Državnog zavoda za statistiku.

Hrvatski su građevinari tako u inozemstvu u prvoj polovici godine obavili radova u u vrijednosti 554 milijuna kuna, a vrijednost neto narudžbi premašuje 700 milijuna kuna.

Vrijednost neto narudžbi znatno je porasla u drugom tromjesečju ove godine, i u tom su razdoblju neto narudžbe dosegnule iznos od 342,5 milijuna kuna, što je 49,9 posto viša nego li u razdoblju od travnja do lipnja prošle godine.

U drugom je ovogodišnjem kvartalu ostvareno i više od polovice vrijednosti izvršenih radova, 295 milijuna kuna, od čega najviše 85,8 milijuna u Njemačkoj, te 29,8 milijuna u BiH.

Veću vrijednost izvršenih radova hrvatski su građevinari ostvarili uz smanjen prosječni broj radnika na inozemnim gradilištima i uz smanjen broj ostvarenih sati rada.

Tako su hrvatski građevinari na inozemnim gradilištima u drugom tromjesečju ove godine imali prosječno 2.949 radnika, koji su ukupno odradili 1,5 milijuna radnih sati, što je 17,5, odnosno 17,2 posto manje nego u istom razdoblju prošle godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙