FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVA - GOSPODARSTVO - ZA UTORAK, 14. RUJNA

ZAGREB, 13. rujna 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zautorak, 14. rujna.
ZAGREB, 13. rujna 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 14. rujna.

ZAGREB - Na Zagrebačkom velesajmu bit će otvoren 80. Jesenski međunarodni zagrebački velesajam (JMZV), na kojem će do 19. rujna svoje proizvode i usluge iz gotovo svih industrijskih grana predstaviti 1.750 izlagača iz 40 zemalja. Ovogodišnju zagrebačku jesensku smotru, na kojoj se kao zemlja partner predstavlja Ruska Federacija, otvorit će, kako je najavljeno, predsjednik Republike Stjepan Mesić (10 sati, ZV, Kongresni centar, Avenija Dubrovnik 15). Predsjednik Mesić obići će više izložbenih paviljona nakon čega će dati izjavu za medije (oko 13,10 sati u paviljonu 1).

- Prvog dana jesenskog sajma bit će održan i tradicionalni Hrvatski gospodarski forum - poslovni susret premijera Ive Sanadera i članova Vlade s gospodarstvenicima. Organizatori foruma su Hrvatska gospodarska komora i Zagrebački velesajam (16 sati, Kongresna dvorana).

- Uoči otvaranja JMZV-a, na konferenciji za novinare bit će predstavljen 5. sajam bosansko-hercegovačke ekonomije "EXPOBIH", na kojem će više od 90 tvrtki i poslovnih asocijacija iz BiH predstaviti svoju ponudu za vrijeme trajanja jesenskog velesajma (9 sati, paviljon 6).

- U okviru izložbe Eko-etno Hrvatska na Jesenskom velesajmu održat će se konferencija o održivom razvitku ruralnog prostora na kojoj će sudjelovati i hrvatski i slovenski ministri poljoprivrede Petar Čobanković i Milan Pogačnik (14,30 sati, dvorana Brijuni). Dvojica će ministara dati i izjave za medije (16,30 sati, dvorana Vis).

ZAGREB - Predsjednik hrvatske Vlade Ivo Sanader posjetit će mliječnu industriju LURA, gdje će ga uprava tvrtke upoznati s poslovanjem, položaju mljekarske industrije te njezinom usklađivanju sa standardima Europske unije. Nakon sastanka, na kojem će sudjelovati i ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić i ministar poljoprivrede Petar Čobanković, predviđen je obilazak pogona i nove linije za punjenje mliječnih proizvoda u plastične boce, najveće te vrste u Hrvatskoj (12 sati, Lura Tvornica Zagreb, Marijana Čavića 9).

ZAGREB - Analiza prometa nagibnih vlakova na pruzi Zagreb - Split i nastavak radova na pruzi Oštarije-Knin-Split teme su konferencije za novinare predsjednika Uprave Hrvatskih željeznica (HŽ) Tomislava Josipa Mlinarića (12 sati, HŽ, Mihanovićeva 12).

ZAGREB - Povodom održavanja 4. "Noći gutača reklama", na konferenciji za novinare bit će predstavljena ovogodišnja manifestacija koja će se 25. rujna održati istodobno na dva mjesta - KD Vatroslav Lisinski i Kineskom paviljonu Zagrebačkog velesajma (11 sati, Hotel Opera).

ZAGREB - Za rast hrvatskog bruto domaćeg proizvoda od 4,2 posto u prvom tromjesečju ove godine najzaslužnije je bilo realno povećanje bruto dodane vrijednosti u rudarstvu, prerađivačkoj industriji i opskrbi energentima, za 4,6 posto, pokazuje analiza BDP-a po djelatnostima objavljena u najnovijim "Gospodarskim kretanjima" Hrvatske gospodarske komore. To je povećanje mjereno u kunama bilo istovjetno povećanju u prvom kvartalu 2003. godine, što je ovu grupu djelatnosti razlikovalo od financijskog posredovanja i poslovanja nekretninama, trgovine te građevinarstva, napominju analitičari Sektora za makroekonomske analize HGK. Naime, kod navedenih je djelatnosti, a one su uz rudarstvo i industriju bile najzaslužnije za rast BDP-a u prvom kvartalu, došlo do smanjenja rasta bruto dodane vrijednosti mjerenog kunama u odnosu na prvi kvartal prethodne godine. Unatoč tog smanjenja, u građevinarstvu je, kao i u prvom tromjesečju lani, ostvarena najviša stopa realnog rasta od 12,9 posto, na što su i dalje utjecala visoka ulaganja u infrastrukturu te stanogradnju.

Urednica: Davorka Stanešić

Tel: 01/4808 680

Faks: 01/4808 821

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙