FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

JOSIPU ČORKU 10. NASLOV SVJETSKOG VETERANSKOG PRVAKA

SEINAJOKI/ZAGREB, 25. rujna 2004. (Hina) - Nakon sjajne seniorskehrvačke karijere, tijekom koje je između ostalog osvojio i srebrnumedalju na Olimpijskim igrama u Muenchenu 1972. godine te naslovprvaka Europe 1969., Josip Čorak nastavlja uspjesima i među hrvačkimveteranima, a večeras je na 6. Svjetskom veteranskom prvenstvu uFinskoj odbranio naslov svjetskog prvaka u hrvanju grčko rimskimnačinom.
SEINAJOKI/ZAGREB, 25. rujna 2004. (Hina) - Nakon sjajne seniorske hrvačke karijere, tijekom koje je između ostalog osvojio i srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Muenchenu 1972. godine te naslov prvaka Europe 1969., Josip Čorak nastavlja uspjesima i među hrvačkim veteranima, a večeras je na 6. Svjetskom veteranskom prvenstvu u Finskoj odbranio naslov svjetskog prvaka u hrvanju grčko rimskim načinom.

U finalu kategorije do 97 kilograma u konkurenciji natjecatelja starih 55. godina i više Čorak je sa 5-1 pobijedio Amerikanca Boba Andersona.

Bila je to četvrta uzastopna pobjeda 61. godišnjeg zamjenika pročelnika Ureda za obrazovanje i sport grada Zagreba na ovom Svjetskom prvenstvu i deseta titula svjetskog prvaka u veretanskoj konkurenciji, jer se Čorak po pet puta osvajao naskove svjetskog veretanskog prvaka u hrvanju grčko rimskim i slobodnim stilom.

Na žalost tri preostala naša hrvača-veterana, Senad Mujagić u kategoriji do 58, Zdravko Pekeč do 69. i Jadranko Herceg od 97. nisu u svojim starosnim skupinama uspjeli proći svoje kvalifikacijske skupine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙