FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

CHIRAC, SCHROEDER I ZAPATERO BRANE EUROPSKI USTAV

MADRID, 13. rujna 2004. (Hina/AFP) - Jacques Chirac, potpomognutsocijalistima Joseom Luisom Rodriguezom Zapaterom i GerhardomSchroederom u svojoj potpori Europskom ustavu, u ponedjeljak jeizrazio želju da rasprava o ustavu EU u Francuskoj "ne posluži zanadmetanje stranaka".
MADRID, 13. rujna 2004. (Hina/AFP) - Jacques Chirac, potpomognut socijalistima Joseom Luisom Rodriguezom Zapaterom i Gerhardom Schroederom u svojoj potpori Europskom ustavu, u ponedjeljak je izrazio želju da rasprava o ustavu EU u Francuskoj "ne posluži za nadmetanje stranaka".

Francuski predsjednik, koji u Madridu sudjeluje na španjolsko-francusko-njemačkom sastanku na vrhu, tako je prvi put reagirao na stajalište bivšeg premijera, socijalista Laurenta Fabiusa koji se izrazio protiv ustavnog sporazuma proširene Europe. No socijalisti su oko toga vrlo podijeljeni, jer je glavni tajnik te stranke Francois Hollande najavio kako će na referendumu, predviđenom za kraj 2005., glasati za Ustav.

"To je ključno pitanje za našu budućnost. Francuzi će se moći izjasniti na referendumu, a ja ću sa svoje strane učiniti sve da se to pitanje ne pretvori u stranačko nadmetanje", rekao je Chirac, koji je u Madridu, zajedno sa Zapaterom i Schroederom, pozvao na što bržu ratifikaciju Ustava EU.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙