FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FRANCUSKA GODINA U KINI OTVARA SE S PICASSOM

HONG KONG, 21. rujna 2004. (Hina/AFP) Francuska godina u Kini bit ćeotvorena 12. listopada u Hong Kongu izložbom Picassova "Parade",svečanog kazališnog zastora koji će tako prvi puta moći vidjetipublika u Aziji, objavili su u utorak organizatori.
HONG KONG, 21. rujna 2004. (Hina/AFP) Francuska godina u Kini bit će otvorena 12. listopada u Hong Kongu izložbom Picassova "Parade", svečanog kazališnog zastora koji će tako prvi puta moći vidjeti publika u Aziji, objavili su u utorak organizatori.

To remek-djelo španjolskog slikara koji je proveo veliki dio života u Francuskoj izašlo je samo desetak puta iz Centra Pompidou u Parizu. Svečani zastor veličine 10 na 16 metara Picasso je načinio za balet "Parada" baziran na libretu Francuza Jeana Cocteaua koji je koreografiraio Serge de Diaghilev za Ruske balete u kazalištu Chatelet u Parizu 1917.

Zastor će biti izložen publici u Međunarodnom centru financija u Hong Kongu do 24. listopada.

Od 120 događaja koji će biti organizirani u Kini od listopada 2004. do srpnja 2005. Hong Kong će ih ugostiti četrdesetak, pojasnio je na konferenciji za novinare Serge Mostura, generalni konzul Francuske u Hong Kongu.

Multidisciplinarni program koji je uslijedio nakon kineske godine u Francuskoj koja je završila u lipnju, službeno će promovirati francuski predsjednik Jacques Chirac 10. listopada u Pekingu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙