FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BLAIR: BRITANCI NEĆE NAPUSTITI IRAK

LONDON, 19. rujna 2004. (Hina/AFP) - Velika Britanija neće napustitiIrak, izjavio je u nedjelju britanski premijer Tony Blair dodavši kakodo sada nije primljen zahtjev iračkih vlasti o slanju većeg brojavojnika u tu zemlju, a irački premijer Iyad Allawi je nakon razgovoras Blairom novinarima rekao da će se izbori u Iraku održati usiječnju.
LONDON, 19. rujna 2004. (Hina/AFP) - Velika Britanija neće napustiti Irak, izjavio je u nedjelju britanski premijer Tony Blair dodavši kako do sada nije primljen zahtjev iračkih vlasti o slanju većeg broja vojnika u tu zemlju, a irački premijer Iyad Allawi je nakon razgovora s Blairom novinarima rekao da će se izbori u Iraku održati u siječnju.

"Mi nećemo napustiti Irak", rekao je premijer na konferenciji za novinare održanoj u Downing Streetu zajedno s iračkim premijerom. Teroristi "neće pobijediti, a mi ćemo ostati u Iraku dok ne obavimo posao. Borit ćemo se i pobijediti", rekao je Blair.

Također je pozvao međunarodnu zajednicu da se ujedini u borbi protiv terorizma. "Danas možemo samo biti na jednoj strani - strani demokracije", rekao je Blair. Na pitanje novinara koliko će britanski vojnici ostati u Iraku Blair je odgovorio: "Britanci i Amerikanci ne žele ondje ostati dulje nego što je potrebno. Bilo bi glupo i opasno sada govoriti o točnome datumu odlaska. Od iračkih vlasti nismo dobili zahtjev za slanjem većeg broja vojnika".

U Iraku se sada nalazi 8.500 britanskih vojnika koji su uglavnom stacionirani na jugu zemlje.

Irački premijer Allawi je nakon razgovora s britanskim premijerom rekao kako vjeruje da će "u Iraku pobijediti demokracija."

Također je istaknuo kako će se iračka vlast držati dogovora te da će izbori u toj zemlji biti održani u siječnju. On je pozvao UN da u pripremama za izbore podupre Iračane kako bi se oni uspješno realizirali.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙