FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

POWELL TVRDI DA JE RAT U IRAKU BIO LEGALAN

WASHINGTON,17. rujna 2004.(Hina) - Američki državni tajnik Colin Powellusprotivio se tvrdnji glavnog tajnika UN-a Kofija Annana i rekao da jeamerički napad na Irak bio u skladu s međunarodnim pravom.
WASHINGTON,17. rujna 2004.(Hina) - Američki državni tajnik Colin Powell usprotivio se tvrdnji glavnog tajnika UN-a Kofija Annana i rekao da je američki napad na Irak bio u skladu s međunarodnim pravom.

Powell je u intervjuu za The Washington Times rekao da je rat u Iraku bio opravdan jer je Sadam Husein prekršio niz rezolucija UN-a u kojima se tražilo da napusti programe oružja za masovno uništavanje.

"Ono što smo učinili bilo je potpuno u skladu s međunarodnim pravom", rekao je Powell.

Annan je u srijedu u interviewu za BBC ustvrdio da je američki napad na Irak, prema Povelji UN-a, bio ilegalan budući da SAD nije dobio rezoluciju Vijeća sigurnosti koja bi izravno odobrila vojnu akciju.

Powell je kazao kako Annanova "izjava nije baš korisna u ovom trenutku" i rekao kako je siguran da će imati prigodu o tome razgovarati s njim.

"Što time itko dobiva? Trebali bismo se svi okupiti oko ideje pomaganja Iračanima, ne ulaziti u ovu vrstu sporednih pitanja", rekao je Powell.

Powell je u intervjuu priznao ozbiljnost sigurnosnog stanja u Iraku, ali je rekao kako su Sjedinjene Države odlučne u tome da se poboljša sigurnost u toj zemlji kako bi se mogli održati izbori predviđeni za siječanj iduće godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙