FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BUSH TVRDI DA ĆE SE IZBORI U IRAKU ODRŽATI UNATOČ SUKOBIMA

GREENWOOD VILLAGE, 14. rujna 2004. (Hina/AFP) - Američki predsjednikGeorge W. Bush izjavio je u utorak da će se izbori u Iraku predviđeniza siječanj održati unatoč sukobima i da je vlada premijera IyadaAllawija stabilna.
GREENWOOD VILLAGE, 14. rujna 2004. (Hina/AFP) - Američki predsjednik George W. Bush izjavio je u utorak da će se izbori u Iraku predviđeni za siječanj održati unatoč sukobima i da je vlada premijera Iyada Allawija stabilna.

"Unatoč sadašnjem nasilju, Irak ima stabilnog premijera, nacionalno vijeće i izbori su predviđeni za siječanj", kazao je Bush u govoru u Greenwood Villageu u saveznoj državi Colorado, na zapadu SAD-a.

U novom valu nasilja u Iraku je u utorak poginulo 70 ljudi.

"Slobodna društva na Bliskom istoku bit će društva nade koja više neće poticati mržnju i neće izvoziti nasilje", istaknuo je na predizbornom skupu republikanski predsjednik kojemu istječe mandat.

"Naša je zemlja sigurnija jer smo donijeli odvažne odluke", kazao je Bush koji tvrdi da će najbolje obraniti SAD od novih napada.

Bush trenutno ima laganu prednost u istraživanjima javnog mišljenja pred svojim demokratskim protivnikom Johnom Kerryjem uoči predsjedničkih izbora koji će se održati 2. studenog, u kojima želi osvojiti još jedan četverogodišnji mandat.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙