FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NA EUROPSKIM BURZAMA PREVLADAVA PESIMIZAM

LONDON, 24. rujna 2004. (Hina/Reuters) - U odsustvu značajnijihkorporativnih i gospodarskih vijesti, na europskim tržištima dionicadanas je prevladavalo pesimistično raspoloženje, no gubici su ipakbili ograničeni objavom boljeg od očekivanog upozorenja o prodajičipova nizozemskog konglomerata Philipsa.
LONDON, 24. rujna 2004. (Hina/Reuters) - U odsustvu značajnijih korporativnih i gospodarskih vijesti, na europskim tržištima dionica danas je prevladavalo pesimistično raspoloženje, no gubici su ipak bili ograničeni objavom boljeg od očekivanog upozorenja o prodaji čipova nizozemskog konglomerata Philipsa.

U takvim je okolnostima londonski Ftse indeks ojačao neznatnih 0,09 posto, na 4.572 boda, dok je frankfurtski DAX oslabio 0,10 posto, na 3.901 bod.

"Kako se danas ne očekuju neki značajniji gospodarski podaci, kao ni izvješća iz neke od vodećih kompanija, ovakvo pesimistično raspoloženje vjerojatno će se nastaviti, pri čemu će nafta i dalje biti u središtu pozornosti", ocjenjuje Matthew Buckland, trgovac u CMC Group u Londonu.

"Svaki održivi pomak preko prošlomjesečne najviše razine cijene sirove nafte na američkom tržištu mogao bi izazvati daljnje rasprodaje dionica", dodao je.

Današnjim je gubitnicima na europskim tržištima dionica predvodio Swiss Re, čije su dionice oslabile 2 posto nakon što je taj švicarski reosiguravatelj objavio kako nije siguran da li će u ovoj godini ostvariti ciljane profite te da će možda biti prisiljen posegnuti u rezerve kako bi pokrio troškove ovogodišnjih oluja.

Nikkei indeks Tokijske burze danas je oslabio 1,13 posto, na 10.895 bodova, najnižu razinu pri zatvaranju od 20. kolovoza i prvi put ispod razine od 11.000 od 24. kolovoza.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙