FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U PONEDJELJAK OTVARANJE PONUDA ZA ŽELJEZARU SPLIT

ZAGREB, 24. rujna 2004. (Hina) - U Hrvatskom fondu za privatizaciju(HFP) u ponedjeljak, 27. rujna, bit će otvorene ponude za kupnju 89,33posto dionica Željezare Split d.d. iz Kaštel Sućurca, za što jepočetna oglašena cijena jedna kuna.
ZAGREB, 24. rujna 2004. (Hina) - U Hrvatskom fondu za privatizaciju (HFP) u ponedjeljak, 27. rujna, bit će otvorene ponude za kupnju 89,33 posto dionica Željezare Split d.d. iz Kaštel Sućurca, za što je početna oglašena cijena jedna kuna.

Natječaj za kupnju većinskog dioničkog paketa splitske Željezare pod posebnim uvjetima - za jednu kunu, HFP je objavio 14. srpnja, a rok za podnošenje ponuda ističe u 14 sati 27. rujna.

To je ujedno treći pokušaj prodaje splitske Željezare, a nakon što je Vlada prihvatila prijedlog HFP-a da se prodaja tog gubitaša obavi po posebnim uvjetima.

Jedna od obveza budućeg novog vlasnika je i preuzimanje svih dugovanja Željezare prema dobavljačima, državnim fondovima i ustanovama, koja su krajem prošle godine iznosila više od 379,85 milijuna kuna.

Od kupca se u roku 30 dana od potpisivanja ugovora očekuje ulaganje od najmanje 88 milijuna kuna u obrtna sredstva i potrebnih zaliha, kako bi se proizvodnja mogla pokrenuti u punom kapacitetu. Ta Željezara, iako potencijalno najveći proizvođač građevinskog čelika u Hrvatskoj, trenutno radi sa tek 30 posto mogućnosti.

Novi vlasnik obvezan je ponuditi i zamjenska jamstva, s obzirom na to da je prije dvije godine u modernizaciju proizvodne linije uloženo oko 22 milijuna eura iz zajma za koji je država izdala dva jamstva.

Posebno će se cijeniti i spremnost kupca da svih 429 zaposlenike Željezare zadrži najmanje na rok od godinu dana, te da za eventualni višak radnika provede program zbrinjavanja.

Uz to, ponuda mora sadržavati program ulaganja, dinamiku izvršenja i iznose, izvore i načine financiranja te poslovni plan za idućih pet godina.

Direktor Željezare Petar Rajević je sredinom rujna kazao da je, po njegovim informacijama, u HFP do tada već stiglo pet ponuda tvrtki, poznatih svjetskih proizvođača čelika i ulagačkih fondova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙