FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ODBOR HRVATSKE BRODOGRADNJE O LENCU

RIJEKA, 23. rujna (Hina) - Članovi Odbora hrvatske brodogradnje (OHB),koji okuplja sve sindikate brodogradilišta u Hrvatskoj, ocijenili sudanas stanje u brodogradilištu Viktor Lenac u stečaju alarmantnim, tesu potpredsjedniku Vlade Andriji Hebrangu uputili pismo sa zamolbom zanjegov puni angažman u rješavanju problema tog brodogradilišta.
RIJEKA, 23. rujna (Hina) - Članovi Odbora hrvatske brodogradnje (OHB), koji okuplja sve sindikate brodogradilišta u Hrvatskoj, ocijenili su danas stanje u brodogradilištu Viktor Lenac u stečaju alarmantnim, te su potpredsjedniku Vlade Andriji Hebrangu uputili pismo sa zamolbom za njegov puni angažman u rješavanju problema tog brodogradilišta.

U pismu se navodi da je na sjednici OHB-a zaključeno da je prijedlog koje je jučer prihvatio Odbor vjerovnika Lenca da se vlasništvo brodogradilišta prenese na državu jedino moguće rješenje.

Odbor vjerovnika brodogradilišta jučer je, na prijedlog Hrvatske banke za obnovu i razvoj, zaključio da je stečajni postupak u Lencu moguće završiti prodajom doka 11, namirenjem hipotekarnih vjerovnika te prijenosom vlasništva brodogradilišta na državu.

Država je putem Ministarstva financija i HBOR-a najveći vjerovnik brodogradilišta, pa se od Vlade očekuje da donese konačnu odluku o njegovu podržavljenju.

OHB u pismu navodi da među radnicima brodogradilišta, zbog mogućeg prekida proizvodnje, vlada neizvjesnost i prijeti socijalni bunt.

"Hrvatskoj je potrebno remontno brodogradilište jer ima stručne radnike koji žele raditi", istaknuto je u pismu OHB-a potpredsjedniku Vlade Hebrangu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙