FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

LOVRAN: KONFERENCIJA O POLJSKIM UMJETNICIMA

LOVRAN: KONFERENCIJA O POLJSKIM UMJETNICIMALOVRAN,16. rujna 2004.(Hina) - Međunarodna znanstvena konferencija"Witkiewiczi u Lovranu - sto godina poslije" koja je priređena upovodu stote obljetnice prvog dolaska poljskog slikara StanislawaWitkiewicza u Lovran i 65. obljetnice smrti njegova sina, književnikaStanislawa Ignacyja Witkiewicza, poznatijeg kao Witkacy, počela jedanas u Lovranu.
LOVRAN,16. rujna 2004.(Hina) - Međunarodna znanstvena konferencija "Witkiewiczi u Lovranu - sto godina poslije" koja je priređena u povodu stote obljetnice prvog dolaska poljskog slikara Stanislawa Witkiewicza u Lovran i 65. obljetnice smrti njegova sina, književnika Stanislawa Ignacyja Witkiewicza, poznatijeg kao Witkacy, počela je danas u Lovranu.

Na konferenciji sudjeluje desetak znanstvenika i stručnjaka iz Hrvatske, Italije, Slovenije i Poljske, otvorio ju je poljski veleposlanik u Hrvatskoj Kazimierz Kopyra, a organizarali su je Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Veleposlanstvo Republike Poljske u Hrvatskoj i Institut za poljsku filologiju Sveučilišta u Wroclawu.

Na konferenciji će se govoriti o umjetničkom stvaralaštvu dvojice Witkiewicza i okolnostima njihova boravka na Jadranu.

Witkiewicz stariji, umjetnički kritičar, publicist i slikar poznat je kao stvaralac i popularizator "zakopanskog stila" u arhitekturi poljskog juga, a bio je i jedan od najvećih moralnih autoriteta svoga doba. U Lovranu je boravio iz zdravstvenih razloga.

Witkiewicz sin, pisac, filozof i slikar, jedan od preteča avangardne umjetnosti 20. stoljeća, pisao je romane, eseje, kritike, filozofske rasprave i drame. Oca je često posjećivao u Lovranu.

Konferencija završava u subotu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙