FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kaznena prijava protiv sutkinje Općinskog suda u Supetru

SPLIT, 17. rujna 2004. (Hina) - Splitsko-dalmatinska Policijska upravakazneno je prijavila pet osoba, među kojima i predsjednicu Općinskogsuda u Supetru I. D. (40) i odvjetnika iz Splita Z. V. (47), podsumnjom da su počinili kažnjiva djela zloporabe povjerenja, položaja iovlasti te poticanja na ta djela i prijevaru, kojima su stranke Z.V.-a oštetili za 1,650.000 kuna, izvijestila je policija.
SPLIT, 17. rujna 2004. (Hina) - Splitsko-dalmatinska Policijska uprava kazneno je prijavila pet osoba, među kojima i predsjednicu Općinskog suda u Supetru I. D. (40) i odvjetnika iz Splita Z. V. (47), pod sumnjom da su počinili kažnjiva djela zloporabe povjerenja, položaja i ovlasti te poticanja na ta djela i prijevaru, kojima su stranke Z. V.-a oštetili za 1,650.000 kuna, izvijestila je policija.

Po prijavi sutkinja I. D., neslužbeno se doznaje da je riječ o Ivani Domić, donijela je 2003. nezakonitu presudu po kojoj je zemljište na Braču vrijedno 1,650.000 kuna dodijelila J. M. (67) i P. M. (57) iz Bola na Braču, koje je zastupao odvjetnik Z. V., oštetivši tako prave vlasnice V. K. (72) i M. K. (47), obje iz Zagreba, koje je pred sudom u postupku nasljeđivanja zastupao isti odvjetnik.

Kupoprodaju zemljišta s nezakonitim vlasnicima još prije je dogovorio N. M. (47), također iz Bola, uz polog od 10 tisuća eura.

Sutkinja se tereti za zloporabu položaja i ovlasti, odvjetnik Z. V. za zloporabu povjerenja, a J. M., P. M. i N. M. za kažnjivo djelo poticanja na ta djela. Protiv N. M. podignuta je i prijava zbog prijevare.

Predsjednica Općinskog suda Ivana Domić, među ostalim, prijavljena je u veljači ove godine za još jedno kažnjivo djelo - za nezakonitu presudu u svibnju 2001. po kojoj je 48-godišnjem hrvatskom državljaninu sa šireg splitskog područja omogućila stjecanje nekretnina na Braču vrijednih gotovo 583,5 tisuća eura, oštetivši za tu svotu stvarne nasljednike zemljišta.

Javnosti je poznata i po presudi po kojoj je Branku Beku, poduzetniku iz Varaždina, 2000. na temelju navodnog duga od 150 tisuća maraka, koji je od 1995. s kamatama narastao na 1,4 milijuna maraka, dodijelila vlasništvo nad kućom obitelji Ursić u Selcima na Braču koji su zbog toga protiv nje, također, podnijeli kaznenu prijavu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙