FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: Škare-Ožbolt za obnovu županijskog i općinskog suda

OSIJEK,10. rujna(Hina) - Ministrica pravosuđa Vesna Škare-Ožboltizjavila je danas u Osijeku kako je za uređenje i opremanje zgradeosječkog Županijskog i Općinskog suda u idućoj proračunskoj godinipotrebno osigurati oko 20 milijuna kuna te da je s gradskim ižupanijskim vlastima dogovoreno njihovo sudjelovanje u tom projektu.
OSIJEK,10. rujna(Hina) - Ministrica pravosuđa Vesna Škare-Ožbolt izjavila je danas u Osijeku kako je za uređenje i opremanje zgrade osječkog Županijskog i Općinskog suda u idućoj proračunskoj godini potrebno osigurati oko 20 milijuna kuna te da je s gradskim i županijskim vlastima dogovoreno njihovo sudjelovanje u tom projektu.

Nakon zatvorenog sastanka s predsjednikom Županijskog suda Ninoslavom Ljubojevićem, gradonačelnikom Zlatkom Kramarićem te pročelnikom županijske Agencije za razvoj Martinom Marolinom, Škare-Ožbolt je izjavila kako je strategija Ministarstva da se četiri najveća i najopterećenija suda, zagrebački, riječki, splitski i osječki, "konačno dovedu u punu funkciju". Dodala je kako je u slučaju osječkog suda dogovoreno da će županijske i gradske vlasti financirati obnovu u ratu devastiranog pročelja zgrade, a Ministarstvo uređenje potkrovlja, unutarnje uređenje i infrastrukturu.

Ministrica je rekla da je u Osijeku, osim zgrade suda, potrebno urediti Županijsko i Općinsko državno odvjetništvo, Trgovački i Prekršajni sud te vidjeti "na koji način i kada izmjestiti zatvor, koji se sada nalazi u središtu grada". Dodala je kako nigdje u Hrvatskoj nije primjereno da se zatvori nalaze na takvoj lokaciji te da će intencija Ministarstva biti da se zatvor premjesti izvan grada.

Zamoljena da komentira prijedlog novoga zakona o obveznim odnosima i mjere o ograničenju rasta kamata, ministrica Škare-Ožbolt rekla je da su novim zakonom predviđene znatne promjene "uređenja ugovornih i zateznih kamata radi usklađivanja sustava kamata s novim prilikama na financijskom tržištu Hrvatske, kao i potrebe usklađivanja nacionalnog zakonodavstva s Europskom unijom".

"Izmjene i dopune toga zakona tek će krenuti u javnu raspravu i uzimat će se u obzir svaki logičan prijedlog koji će pomoći u još boljem određivanju tog zakonskog prijedloga. Ono što se sigurno neće dopustiti to je postojanje lihvarskih kamata jer je Hrvatska davno prošla to vrijeme, ima stabilnu valutu i lihvarske kamate u ovoj zemlji više neće biti dopuštene", ocijenila je ministrica pravosuđa Škare-Ožbolt.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙