FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Škare-Ožbolt pozitivno ocijenila sudske procese za ratni zločin

VUKOVAR, 10. rujna 2004. (Hina) - Ministrica pravosuđa VesnaŠkare-Ožbolt pozitivno je danas u Vukovaru ocijenila sudske procese,koji su se vodili ili se vode za ratne zločine na vukovarskomŽupanijskom sudu, rekavši kako do sada na to nije bilo nikakvihprimjedaba.
VUKOVAR, 10. rujna 2004. (Hina) - Ministrica pravosuđa Vesna Škare-Ožbolt pozitivno je danas u Vukovaru ocijenila sudske procese, koji su se vodili ili se vode za ratne zločine na vukovarskom Županijskom sudu, rekavši kako do sada na to nije bilo nikakvih primjedaba.

Po njezinim riječima, sve je manje razlika u načinu djelovanja haškog i hrvatskog sudstva. "Vjerujem kako će sudsko vijeće Haškog suda donijeti pozitivnu odluku o prebacivanju spojenog predmeta Ademi-Norac na hrvatski sud", izjavila je Škare-Ožbolt novinarima prije nego što je u pratnji predsjednika vukovarskog Županijskog suda Ante Zeljka obišla gradilište buduće pravosudne zgrade u kojoj će biti zajedno smješteni Županijski i Općinski sud te Županijsko i Općinsko državno odvjetništvo.

Također je najavila da će se u idućoj proračunskoj godini osigurati dodatna sredstva za izgradnju zgrade suda u Vukovaru. Ukupna vrijednost radova procjenjuje se na 34 milijuna kuna.

Ministrica je izrazila zadovoljstvo dosadašnjim radom vukovarskog Županijskog suda, rekavši kako "samo zaljubljenici u svoj posao mogu trpjeti takve neadekvatne uvjete rada u kakvima rade suci vukovarskog Županijskog suda".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙