FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vrhovnik uložio priziv na pravorijek

RIJEKA,17. rujna 2004.(Hina) - Riječki Trgovački sud danas je zaprimiožalbu bivšeg direktora "Viktora Lenca" Damira Vrhovnika nanepravomoćnu presudu od 8. rujna ove godine po kojoj je vlasnikuzanatske radionice Brodoremonta Bogumilu Čoki iz Rijeke dužanisplatiti 473.707 kuna odštete za obavljene poslove u brodogradilištu,kazao je danas sudac Trgovačkog suda Ivica Zelić.
RIJEKA,17. rujna 2004.(Hina) - Riječki Trgovački sud danas je zaprimio žalbu bivšeg direktora "Viktora Lenca" Damira Vrhovnika na nepravomoćnu presudu od 8. rujna ove godine po kojoj je vlasniku zanatske radionice Brodoremonta Bogumilu Čoki iz Rijeke dužan isplatiti 473.707 kuna odštete za obavljene poslove u brodogradilištu, kazao je danas sudac Trgovačkog suda Ivica Zelić.

Zelić je za Hinu izjavio da će priziv danas biti poslan na Visoki trgovački sud u Zagrebu koji će donijeti konačnu odluku o prijeporu.

Na upit o navodima u prizivu Zelić je odgovorio da ih za sada ne može iznositi, a pojedinosti o tome iz ureda Vrhovnikova pravnog zastupnika odvjetnika Tina Doličkog danas nisu bile dostupne.

Po presudi, Vrhovnik bi uz dug trebao platiti 15 posto kamata počevši od 28. srpnja 2003. i parnične troškove.

U tužbi je navedeno da je Vrhovnik, koji je u vrijeme ugovaranja poslova s Brodoremontom bio direktor "Viktora Lenca", znao ili morao znati da obavljeni poslovi neće biti plaćeni te da je nesavjesno i loše upravljao tvrtkom.

Sud je Vrhovnika pozvao da se očituje o tužbi, što on nije učinio, pa je pravorijek donesen na osnovi navoda u tužbi i priložene nagodbe i ugovora o priznanju i načinu podmirenja duga iz 2003. koje je s Brodoremontom potpisao Vrhovnik.

Nagodbe i ugovore o priznanju i namirenju duga Vrhovnik je, u većini u srpnju 2003., potpisao s ukupno 355 kooperanata koji na toj osnovi potražuju oko 122 milijuna kuna, a pravorijek u korist Brodoremonta prva je takva presuda u korist jednog od "Lenčevih" kooperanata.

Brodogradilište "Viktor Lenac" u stečaju duguje ukupno više od milijarde kuna, a najveći je vjerovnik država putem Ministarstva financija i Hrvatske banke za obnovu i razvoj. Procijenjena imovina brodogradilišta nekoliko je puta manja nego ukupan dug, pa nije izgledno da bi kooperanti svoje tražbine mogli naplatiti u stečajnom postupku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙