FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

KALMETA ZADOVOLJAN VAGONIMA ZA BERLIN

ZAGREB, 15. rujna 2004. (Hina) - Dva suvremena modernizirana vagonaTvornice željezničkih vozila Gredelj, koji su u podne upućeni nameđunarodni sajam transportnih tehnologija InnoTrans u Berlin,konkurentni su takvim svjetskim proizvodima, ocijenio je ministarmora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta.
ZAGREB, 15. rujna 2004. (Hina) - Dva suvremena modernizirana vagona Tvornice željezničkih vozila Gredelj, koji su u podne upućeni na međunarodni sajam transportnih tehnologija InnoTrans u Berlin, konkurentni su takvim svjetskim proizvodima, ocijenio je ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta.

Na sajmu u Berlinu, od 21. do 24. rujna, sudjelovat će više od tisuću izlagača iz 34 zemlje, među kojima i više hrvatskih tvrtki.

Treba čestitati vodstvu i radnicima Gredelja na ovakvom vrhunskom proizvodu koji može konkurirati i na svjetskim tržištima, posebice cijenom, ali i kvalitetom i dizajnom, rekao je Kalmeta nakon što je obišao vagon za spavanje serije WI i putnički vagon drugog razreda serije Bee.

Predsjednik uprave Gredelja Ivan Tolić kazao je da se tvrtka sve više okreće stranom tržištu, čemu je usmjeren i odlazak na berlinski sajam. Naglasio je da već rade četiri vagona za mađarske željeznice, dok su za željeznice Bosne i Hercegovine već izradili 10 vagona. Dodao je da imaju i upite iz Italije, te da postoji veliki interes za ove vagone.

Cijena putničkog vagona je sedam milijuna kuna, a vagona za spavanje 7,5 milijuna kuna. Ovi su vagoni u pola cijene jeftiniji od istih takvih vagona Gredeljevih konkurenata i zadovoljavaju sve norme, kazao je Tolić. Dodao je da je 70 posto dijelova u vagonima iz hrvatske industrije, a želja je Gredelja da ugovorima u idućoj godini udio domaće industrije u izradi tih vagona podigne na 80 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙