FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Elektronički adresar lokalne uprave u RH

ZAGREB, 22. rujna 2004. (Hina) - Prvi elektronički (Internet) Adresarlokalne samouprave u Hrvatskoj, koji sadržava osnovne podatke o svimhrvatskim gradovima i općinama - od naziva, pravnog statusa, imenačelnih ljudi, poštanske i e-mail adrese do brojeva telefona i drugog -predstavljen je danas u Sveučilišnom računskom centru-SRCE.
ZAGREB, 22. rujna 2004. (Hina) - Prvi elektronički (Internet) Adresar lokalne samouprave u Hrvatskoj, koji sadržava osnovne podatke o svim hrvatskim gradovima i općinama - od naziva, pravnog statusa, imena čelnih ljudi, poštanske i e-mail adrese do brojeva telefona i drugog - predstavljen je danas u Sveučilišnom računskom centru-SRCE.

Adresar su kao zajednički projekt pokrenuli i izradili Ured stalnog predstavnika Programa Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) u Hrvatskoj, Delnet program Međunarodnog centra za obuku Međunarodne organizacije rada (ILO) te Savez Udruge gradova i Udruge općina Republike Hrvatske.

Cilj Adresara je, po riječima voditelja projekta u Uredu UNDP-a Hrvatska Mladena Ivanovića, da točnost raspoloživih podataka te brz i jednostavan pristup informacijama putem Interneta pridonese većem, kvalitetnijem i bržem komuniciranju među gradovima i općinama.

Adresaru se pristupa putem Internet stranice Saveza Udruge gradova i Udruge općina RH, a za sada ga mogu pretraživati jedino članice tih Udruga uz posebno logiranje. U taj su Savez od 2002. učlanjeni gotovo svi hrvatski gradovi i općine iz svih 21 županije i Grada Zagreba.

Direktorica Saveza Irena Balen kazala je danas da će kroz dva do tri tjedna Adresar biti dostupan i za sve ostale koji posjete njihovu web stranicu www.savez-gradova-opcina-rh.

Pretraživanje Adresara moguće je po županijama i abecedi, a postoji i tzv. opća tražilica, putem koje se mogu otkriti razni zanimljivi detalji, poput primjerice koliko ima mjesta koje u svom nazivu sadržavaju ime Marija, koliko ima načelnika općina koji se primjerice zovu Marko, koliko u Hrvatskoj ima mjesta čiji naziv počinje određenim slovom, ili pak koliko gradova ima svoju službenu web adresu.

Adresar je, kako je naglasio Ivanović, izrađen u sklopu projekta "Potpora informacijskih i komunikacijskih tehnologija lokalnoj vlasti za društveno-gospodarski razvoj u Hrvatskoj", kojeg je sa 320 tisuća dolara financijski pomogla Vlada Kraljevine Norveške. Osim baze podataka Adresara u tom je projektu još izrađen i tzv. InfoLoc sustav odnosno Virtualna tematska biblioteka, koja zaposlenicima i dužnosnicima lokalne samouprave omogućava brz i jednostavan pristup dokumentima potrebnim za svakodnevni posao.

(Hina) xtam yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙