FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Biškupić u radnom posjetu Krapinsko-zagorskoj županiji

KRAPINA, 14. rujna 2004. (Hina) - Ministar kulture Božo Biškupić danasje razgovarao s vodećim ljudima Krapinsko-zagorske županije i gradaKrapine, te s predstavnicima kulturnih ustanova o financiranjukulturnih projekata novcem ministarstva i lokalne uprave.
KRAPINA, 14. rujna 2004. (Hina) - Ministar kulture Božo Biškupić danas je razgovarao s vodećim ljudima Krapinsko-zagorske županije i grada Krapine, te s predstavnicima kulturnih ustanova o financiranju kulturnih projekata novcem ministarstva i lokalne uprave.

Kao prioritet ulaganja izdvojena je izgradnja Muzeja neandertalaca u Krapini, obnova Starog grada u Krapini i dvorca Veliki tabor pokraj Desinića te nastavak radova na arheološkom lokalitetu u Loboru.

Ministar je istaknuo kako je ministarstvo osiguralo dovoljno novca za nastavak radova za gradnju krapinskog muzeja, a najavljeno je i skoro otvaranje ureda za zaštitu kulturne baštine i osnivanje knjižnično-matične službe u Krapini.

Čelni ljudi Ministarstva kulture najavili su da će se od sljedeće godine izgradnja i obnova objekata od većeg kulturnog značenja financirati novcem ministarstva, dok će brigu o "manjim" objektima preuzeti lokalna uprava.

Posjet Zagorju Biškupić je završio obilaskom arheološkog lokaliteta kod svetišta Majke Božje Gorske, crkve građene najvjerojatnije u 14. stoljeću ili ranije, poznate po gotičkim freskama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙