FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - gospodarstvo - za srijedu, 22. rujna

ZAGREB, 22. rujna 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zasrijedu, 22. rujna.
ZAGREB, 22. rujna 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 22. rujna.

ZAGREB - U Hrvatskoj narodnoj banci (HNB) bit će predstavljena publikacija UNCTAD-a "Izvješće o ulaganjima u svijetu za 2004. godinu". Tom će prilikom biti predstavljeni i podaci o inozemnim ulaganjima u Republici Hrvatskoj za 2003. te prvu polovicu ove godine. UNCTAD-ovo izvješće bavi se najnovijim tendencijama kod izravnim inozemnih ulaganja, a pokriva razna tematska područja s posebnim osvrtom na učinke izravnih inozemnih ulaganja na uslužne djelatnosti, te ključne elemente nacionalnih i međunarodnih politika vezanih uz izravna inozemna ulaganja u uslužne djelatnosti. (11,00 sati, HNB, Trg hrvatskih velikana 3)

ZAGREB - Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva u suradnji sa Savjetodavnom skupinom za zaštitu i komercijalizaciju intelektualnog vlasništva Ujedinjenih naroda (UN/ECE) organizira regionalni seminar "Uloga intelektualnog vlasništva i inovacija u gospodarskom rastu", koji traje do 24. rujna. Seminar je stručno-edukativnog karaktera, a okupit će stručnjake iz Hrvatske i inozemstva iz područja intelektualnog vlasništva, zatim predstavnike nacionalne i međunarodne industrije te predstavnike UN/ECE-a. (9,00 sati, Kino dvorana, Ministarstvo, Ul. grada Vukovara 78)

RIJEKA - Pradstavnici Svjetske banke posjetit će riječku luku gdje će o ostvarenju započetog Rijeka Gateway Projekta razgovarati s predstavnicima Ministarstva mora, turizma, prometa i veza te riječke Lučke uprave. Svjetska banka odobrila je zajam za ostvarenje Projekta kojim bi do kraja 2009. trebala biti završena modernizacija, rekonstrukcija i obnova riječke luke i riječkog prometnog pravca (Lučka uprava, Riva 1, 11 sati)

ZAGREB - Predstavnici Hrvatskog autokluba (HAK) održat će konferenciju za novinare povodom uvođenja obveze zadovoljavanja EKO testu prigodom tehničkog pregleda vozila od 1. listopada ove godine (13,00 sati, HAK, Av. Dubrovnik 44)

ZAGREB - Ured stalnog predstavnika Programa Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) u Hrvatskoj, Delnet program Međunarodnog centra za obuku Međunarodne organizacije rada (ILO) te Savez Udruge gradova i Udruge općina Republike Hrvatske predstavit će prvi elektronički Adresar lokalne samouprave u Republici Hrvatskoj. Adresar je rezultat suradnje spomenutih organizacija temeljem Sporazuma o tehničkoj suradnji, a sadrži osnovne podatke o svim gradovima i općinama u Hrvatskoj. Adresar je izrađen u okviru projekta "Potpora informacijskih i komunikacijskih tehnologija lokalnoj vlasti za društveno-gospodarski razvoj u Hrvatskoj", koji financijski podupire Vlada Kraljevine Norveške. (11,00 sati, Sveučilišni računski centar SRCE, Marohnićeva bb)

ZAGREB - Potkraj kolovoza ove godine u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje bile su evidentirane 293.842 nezaposlene osoba, što je za 0,2 posto ili za 567 osoba više u odnosu na prethodni mjesec, a za 12.752 osobe ili 4,2 posto manje nego u kolovozu 2003. U HZZ-u pritom napominju kako je u kolovozu priljev u registriranu nezaposlenost bio nešto veći od odljeva. U evidenciju nezaposlenih prijavilo se 17.729 osoba, što je 23,9 posto više nego u istom prošlogodišnjem mjesecu. Istodobno je odljev iz evidencije iznosio 17.162 osobe ili 19,2 posto manje nego istog mjeseca lani. Od toga je 8.331 osoba zaposlena po ugovoru o radu (0,4 posto višem nego u kolovozu prošle godine), dok je 8.831 osoba brisana iz evidencije zbog ostalih razloga (35,3 posto posto manje nego u kolovozu 2003.). Među osobama koje su u kolovozu putem Zavoda našle posao, većina njih, ili 84,2 posto, zaposlila se na određeno vrijeme, podaci su iz Mjesečnog statističkog biltena Zavoda.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808 680

fax: 01 4808 821

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙