FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

POLICIJA TVRDI DA NIJE PRETRAŽIVALA MARGETIĆEV STAN

ZAGREB, 13. rujna 2004. (Hina) - Zagrebačka policija odbacila je danastvrdnje bivšeg glavnog urednika Hrvatskog slova Domagoja Margetića damu je, dok je bio u pritvoru, neovlašteno pretražila stan i prostorijeUdruženja novinara Republike Hrvatske, čiji je predsjednik.
ZAGREB, 13. rujna 2004. (Hina) - Zagrebačka policija odbacila je danas tvrdnje bivšeg glavnog urednika Hrvatskog slova Domagoja Margetića da mu je, dok je bio u pritvoru, neovlašteno pretražila stan i prostorije Udruženja novinara Republike Hrvatske, čiji je predsjednik.

"Policija nije pretraživala Margetićev stan, niti je u njega ulazila, kao ni u prostorije Udruženja", izjavila je za Hinu glasnogovornica zagrebačke policije Gordana Vulama, odbacujući Margetićeve optužbe da mu je, među ostalim, policija iz stana otuđila i tri tisuće eura, CD-ove i adresare.

Vulama je ponovila da je Margetić početkom rujna pritvoren temeljem naloga za uhićenjem Općinskog suda iz Jastrebarskog.

Osim toga protiv njega je provedena i kriminalistička obrada zbog odnošenja kompjuterske opreme iz prostorija Hrvatske kulturne zaklade (HKZ), izdavača Hrvatskog slova, dodala je Vulama. U tom slučaju Margetić se ne tereti za provalu, nego utaju, jer je od prostorija Zaklade imao ključeve.

Dodala je da je sam Margetić potvrdio da je iz Zaklade uzeo opremu, rekavši da je ona njegova te da ju je dobio donacijama.

Policija je u tom slučaju završila sve potrebne radnje i slučaj će ovih dana biti upućen na razmatranje Državnom odvjetništvu, kazala je Vulama.

Margetić je na današnjoj konferenciji za novinare ustvrdio da je početkom rujna pritvoren zbog lažnih optužbi koje mu je namjestila "skupina kriminalaca" u pravosuđu i policiji, iza kojih, kako kaže, stoji predsjednik Republike Stjepan Mesić. Margetić smatra da je navodna hajka na njega, ali i njegove suradnike koji su s njim otišli iz Hrvatskog slova, pokrenuta zbog kritičkih tekstova tog tjednika o predsjedniku Mesiću.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙