FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Objavljeni pobjednici natječaja za pokretne naprave u zagrebu

ZAGREB, 21. rujna 2004. (Hina) - Arhitektonski dvojac Vanja Ilić iMilan Štrbac osvojio je prvu nagradu na javnome državnom anonimnomnatječaju za izradu idejnoga oblikovno-tehničkog rješenja pokretnihnaprava u Zagrebu.
ZAGREB, 21. rujna 2004. (Hina) - Arhitektonski dvojac Vanja Ilić i Milan Štrbac osvojio je prvu nagradu na javnome državnom anonimnom natječaju za izradu idejnoga oblikovno-tehničkog rješenja pokretnih naprava u Zagrebu.

Tu odluku objavila je danas predsjednica Ocjenjivačkoga suda arhitektica Vedrana Ergić na konferenciji za novinare u Društvu arhitekata Zagreba (DAZ).

Osim prve nagrade u iznosu od 30.000 kuna, Ocjenjivački sud donio je i odluku o dva jednakovrijedna "povišena otkupa" nagrađena s iznosom od po 10.000 kuna. Autori tih rješenja su studenti zagrebačkoga Arhitektonskog fakulteta, odnosno dva studentska "tima" - prvi u "sastavu" Dean Nikota, Ivan Starčević i Hrvoje Župarić te drugi kojega čine Matija Grgurić i Mladen Cvitanović.

Natječaj koji je raspisalo zagrebačko Gradsko poglavarstvo, a proveo DAZ, trebao bi, nakon razrade idejnoga rješenja, izrade prototipa i raspisa natječaja za izvođača radova, zajamčiti da će Zagreb i njegovo središte uskoro imati funkcionalno i estetski oblikovane pokretne naprave.

Predstavnica Gradskoga poglavarstva i dopredsjednica Ocjenjivačkoga suda Mirjana Jevrić podsjetila je da je natječaj raspisan zbog stalnih kritika na izgled prostora u središtu grada za vrijeme božićnih i uskršnjih sajmova.

Na pitanje može li točnije odrediti kad će se taj projekt realizirati, Jevrić je odgovorila da bi mogući rok mogao biti Božićni sajam 2005.

Predsjednica žirija Vedrana Ergić pročitala je i obrazloženje za prvonagrađeni rad u kojemu stoji da je taj rad zadovoljio kriterije žirija u dva smisla - kao urbani element i kao dizajn produkt.

Po njezinim riječima pokretne naprave trebale bi funkcionirati dvojako - tijekom dana kao prodajno mjesto, a noću kao objekti s difuznim osvjetljenjem.

(Hina) xip ymc

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙