FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HRVATSKI ARHITEKTI NA IZLOŽBI U VENECIJI

ZAGREB, 10. rujna 2004. (Hina) - U Veneciji je otvorena 9. međunarodnaizložba arhitekture, a Hrvatsku na izložbi predstavljaju osim VinkaPenezića i Krešimira Rogine tri mlada autora Petar Mišković, LeoPelivan i Tomo Pleić te konceptualna umjetnica Ivana Franke.
ZAGREB, 10. rujna 2004. (Hina) - U Veneciji je otvorena 9. međunarodna izložba arhitekture, a Hrvatsku na izložbi predstavljaju osim Vinka Penezića i Krešimira Rogine tri mlada autora Petar Mišković, Leo Pelivan i Tomo Pleić te konceptualna umjetnica Ivana Franke.

Kako je u petak priopćilo Ministarstvo kulture, na otvorenju su nazočili državni tajnik Ministarstva kulture Jadran Antolović i pomoćnica ministra Goranka Horjan.

U prigodi u četvrtak navečer održanog otvorenja državni tajnik Antolović je rekao kako je ovogodišnje predstavljanje hrvatske arhitekture važno ne samo zbog gostovanja poznatih hrvatskih arhitekata Penezića i Rogine (osobno ih je pozvao umjetnički direktor Biennala, teoretičar i povjesničar arhitekture Kurt W. Forster) nego i predstavnika novog naraštaja hrvatskih arhitekata po izboru poznate hrvatske arhitektice Helene Paver-Njirić, a izložit će zajednički rad - instalaciju.

Izlaganjem jednog od najpoznatijih hrvatskih kasnomodernističkih arhitekata Vladimira Turine, čije je djelovanje snažno obilježilo 40. i 50. godine prošloga stoljeća, uspostavlja se čvrsta i neraskidiva veza između bogate tradicije hrvatske moderne arhitekture prve polovice 20. stoljeća, postmoderne s kraja stoljeća i arhitekture novoga, digitalnog doba, odnosno arhitekture 21. stoljeća, ističe se u priopćenju.

Hrvatska je jedna od 70 zemalja koje sudjeluju na izložbi pod nazivom Metamorfoza. Naglasak je na kulturnim, tehnološkim, pejsažnim i drugim arhitektonskim promjenama diljem svijeta zadnjih nekoliko desetljeća.

Povjerenica hrvatske izložbe je Helena Paver-Njirić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙