FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HFP: Poboljšane ponude za Hotele Lapad i Srebreno

ZAGREB, 10. rujna 2004. (Hina) - Dopunjene, znatno poboljšane ponude zakupnju 80,31 posto dionica dubrovačkog Hotela Lapad Hrvatskom fondu zaprivatizaciju (HFP) dala su četiri od ukupno šest ponuditelja, dok jeza 66,28 posto dionica Hotela Srebreno (kod Dubrovnika) dopune ponudedostavilo svih šest ponuditelja.
ZAGREB, 10. rujna 2004. (Hina) - Dopunjene, znatno poboljšane ponude za kupnju 80,31 posto dionica dubrovačkog Hotela Lapad Hrvatskom fondu za privatizaciju (HFP) dala su četiri od ukupno šest ponuditelja, dok je za 66,28 posto dionica Hotela Srebreno (kod Dubrovnika) dopune ponude dostavilo svih šest ponuditelja.

Dopunjene ponude otvorene su danas u HFP-u, a ponuditelji će, kako je rečeno, "vrlo skoro" biti izviješteni o rezultatima.

Većina dopunjenih ponuda, kako je utvrdilo HFP-ovo Povjerenstvo za otvaranje ponuda, poboljšana je u svim segmentima, kako u iznosima za kupnju dionica i za ulaganja tako i za zaposlene, a gotovo svi su najavili i povezivanje te dvije hotelske kuće sa nekim od poznatih svjetskih hotelskih lanaca.

Za Hotel Lapad dopune ponuda dali su tvrtka "H. Rangel Industries" iz Hong Konga (u ime koje je ponudu dostavila zagrebačka Hypo Alpe-Adria Bank), bugarska tvrtka "Victoria Group", dubrovačka Atlanska plovidba zajedno sa zagrebačkom INGRA-om te tvrtka "Magnum HR Beta" iz Zagreba (iza koje stoji austrijska tvrtka "Real 4 You"), dok Stjepan Fiolić iz Male Mlake kod Zagreba i zaposlenici Lapada nisu poslali dopune.

"H. Rangel Industries" za dionice Lapada je u dopuni ponudila 25 milijuna kuna ili 13 milijuna više nego prvi put, a za ulaganje u iduće tri i pol godine 24 milijuna kuna ili dvostruko više.

"Victoria Group" za dionice je sada ponudila 17,7 milijuna kuna (prije 12,5 milijuna), a za ulaganje u narednih pet godina 31,8 milijuna kuna.

"Atlanska plovidba" i INGRA za dionice u dopuni nude 23 milijuna kuna ili jedan milijun više nego prije, dok su za petogodišnje ulaganje sada spremni izdvojiti 5 milijuna kuna više, odnosno 20 milijuna kuna. Priložili su i pismo podrške hotelskog lanca Hilton.

"Magnum HR Beta" za dionice sada nudi 15,2 milijuna kuna ili dva milijuna više nego prije, a za ulaganje u iduće dvije godine iznos je povećala sa 14,8 milijuna kuna, na 26,8 milijuna kuna.

Za dionice Hotela Srebreno dopune ponuda je poslalo svih šest prvotnih ponuditelja, od kojih jedino tvrtka "LTG i partneri ljetovališta" iz Zagreb (iza koje stoji engleska tvrtka "Lewis Trust Group-LTG International" izraelskog vlasnika) nije ponudila veće iznose za dionice i ulaganja, ali je naznačila promjene u dinamici ulaganja. Prvih 50 posto ili 135 milijuna kuna od ukupno predviđenih 270 milijuna kuna za ulaganje u tri godina sada bi uložili u prvoj godini. Iznos za dionice je ostao isti, 23,7 milijuna kuna.

Zagrebačka tvrtka "Geobos" (u vlasništvu istoimene građevinske slovenske tvrtke iz Ptuja) za dionice je u dopuni ponudila 22,1 milijuna kuna (prije 19 milijuna kuna), te ulaganje u tri godine 401,5 milijuna kuna (prije u četiri godine 238,42 milijuna kuna). Ponudili su i najveće zapošljavanje novih radnika, uz postojećih 44 do 2008. još 256 novih, kao i dolazaka talijanskog hotelskog lanca "Domine Vacance".

Hotelijerska tvrtka HUP-Zagreb za dionice je iznos povećala sa 17,1 milijuna na 33,1 milijun kuna, a za ulaganje u idućih tri godine nude 320 milijuna kuna (prije su za pet godina nudili 201 milijun kuna).

Berlinska tvrtka "H4U" ostala je kod iznosa za dionice od 17,2 milijuna kuna i 196,5 milijuna kuna za ulaganja u tri godine, ali dodaju da bi uložili još 20 milijuna kuna ako im se dopusti gradnja novih apartmana.

Cavtatski "Konel" povećao je iznos za kupnju dionica Srebrenog sa 20,7 na 25 milijuna kuna, a u iduće dvije godine uložili bi 226,1 milijuna kuna (prije u četiri godine 144 milijuna kuna). Planiraju i zaposliti i 40 radnika više nego u prvoj ponudi, njih ukupno 114.

Londonska tvrtka "Montrose Capital" ponudila je za dionice dvostruko više nego prije, 24,5 milijuna kuna, dok je iznos za ulaganja u idućih pet godina od 150 milijuna kuna ostao nepromijenjen.

Svi su se ponuditelji obvezali podmiriti sva dugovanja tih hotela prema državi i zaposlenima, svi nude jamstva prvoklasnih banaka, a većina ih je naznačila da njihove ponude vrijede do 11. listopada ove godine.

(Hina) xtam yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙