FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Za dionice Grand Hotel Park sedam ponuda

ZAGREB, 13. rujna 2004. (Hina) - Za kupnju 87,51 posto dionicadubrovačkog Grand Hotel Parka Hrvatskom fondu za privatizaciju (HFP)stiglo je sedam ponuda, od kojih je šest domaćih tvrtki, dok je jednaiz inozemstva.
ZAGREB, 13. rujna 2004. (Hina) - Za kupnju 87,51 posto dionica dubrovačkog Grand Hotel Parka Hrvatskom fondu za privatizaciju (HFP) stiglo je sedam ponuda, od kojih je šest domaćih tvrtki, dok je jedna iz inozemstva.

Ponude za taj hotel otvorene su danas u HFP-u. Početna oglašena cijena za 87,51 posto dionica Grand Hotela Park bila je 31,8 milijuna kuna, a natječajem je predviđeno da će Državna agencija za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka (DAB) otpisati 90 posto svoga duga u tome hotelu budućem ponuditelju.

Tvrtka "Ubertas" d.o.o. iz Podgore za dionice je ponudila 54 milijuna kuna. Ta tvrtka postoji od 2003. godine, u vlasništvu je, kako se čulo u HFP-u, poduzetnika Antona Milića i Luke Marinera. Naveli su i da su u dubrovački hotel u roku 20 mjeseci od potpisivanja kupoprodajnog ugovora spremni uložiti 6,4 milijuna eura.

Dubrovačka tvrtka "PGM Ragusa" d.d. za dionice nudi 51 milijuna kuna, dok su u roku od pet godina (2005. do 2009.) spremni na ulaganje od 60,5 milijuna kuna.

Trgovačka tvrtka "Duhan" d.o.o. iz Dubrovnika za dionice je ponudila 45,15 milijuna kuna, a za trogodišnje ulaganje 20 milijuna kuna.

Iz Dubrovnika je ponudu dala i turistička tvrtka "Jabuka" d.o.o. (osnovana 2003.), ponudivši za dionice 38,5 milijuna kuna, a za ulaganje u idućih pet godina (2004.-2009.) 47,9 milijuna eura, uz napomenu da većinu tih ulaganja, 42 milijuna eura, planira ostvariti u 2007. i to tako da se tvrtka "Jabuka" pripoji Grand Hotel Parku.

Tvrtka "Magus" d.o.o iz Zagreba (iza koje stoji Hypo Alpe Vrijednosnice odnosno Hypo Alpe-Adria Banka) za dionice je ponudila 40,5 milijuna kuna te ukupno 35 milijuna kuna ulaganja u iduće tri godine.

Crikvenička tvrtka "Mistral" d.o.o. (iza koje stoji turistički poduzetnik Lovro Misir) za dionice nudi 36 milijuna kuna, a za ulaganje u idućih pet godina 11,2 milijuna kuna.

Jedinu ponudu iz inozemstva dala je čileanska tvrtka "Andsberg Inversiones Limitada" iz Santiaga (inače dio "Lukšić grupe"). Za dionice Grand Hotela Park nude 5,4 milijuna eura (ili 39,9 milijuna kuna), dok su za ulaganje u idućih pet godine (do 2009.) ponudili 2,4 milijuna eura.

Uz to, svih sedam ponuditelja obvezalo se preostalih 10 posto dugovanja prema DAB-u podmiriti jednokratnom uplatom, kao i platiti sve druge obveze toga hotela spram države, vjerovnika i zaposlenih.

Svi su ponudili i jamstva banaka za sve navedene iznose, zadržavanje sadašnjih 111 zaposlenih u roku najmanje od jedne godine, kao i novo zapošljavanje stalnih i sezonskih radnika.

(Hina) xtam yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙