FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: DALMATINSKA GASTRONOMIJA

ZAGREB, 20. rujna 2004. (Hina) - "Kad sam ovoga ljeta pozvan da držimpredavanja na krstarenju dalmatinskom obalom odmah sam prihvatio poštosam godinama slušao priče o njenoj stjenovitoj obali i očaravajućimstarim gradovima, no nisam ni sanjao da ću tako dobro jesti i piti",piše u New York Timesu R. W. Apple Jr., novinar i urednik lista.
ZAGREB, 20. rujna 2004. (Hina) - "Kad sam ovoga ljeta pozvan da držim predavanja na krstarenju dalmatinskom obalom odmah sam prihvatio pošto sam godinama slušao priče o njenoj stjenovitoj obali i očaravajućim starim gradovima, no nisam ni sanjao da ću tako dobro jesti i piti", piše u New York Timesu R. W. Apple Jr., novinar i urednik lista.

Apple o članku o gastronomskoj ponudi Dalmacije navodi kako i vlasnici talijanskih restorana priznaju da je najbolja riba ona uhvaćena uz hrvatske obale. "Moja supruga Betsy i ja u potpunosti smo se s tim složili nakon što smo kušali dalmatinsku ribu i školjke, u manjoj mjeri no što bi htjeli, no dovoljno da ocijenimo koliko izvorna, čista okusa i vješto pripremljena ona može biti", piše Apple opisujući svoje posjete dubrovačkim restoranima Proto i Nautika. "Što piti uz nju? Hrvatsko se vino, nekada čuveno, isto tako vraća na pozornicu, a pohod predvodi dalmatinski Amerikanac Mike Grgić", piše Apple o hrvatskim vinima.

"Nakon desetljeća vladavine maršala Tita i njegovih komunističkih drugova i godina krvavih ratova, cijeli Hrvatska ponovno oživljava. U Dalmaciji, koja obuhvaća pojas duž jadranske obale i više od 1000 otoka, na otvorenim tržnicama nudi se mnogo povrća, voća i ribe. Visoki, zgodni Dalmatinci i Dalmatinke moderno su obučeni. A turisti, dugo vremena odsutni, počinju se vraćati", piše Apple.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙