FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na Jadranu trenutno 17 posto više turista nego lani; sve županije u plusu

ZAGREB, 7. rujna 2004. (Hina) - Na hrvatskom Jadranu ovoga tjednaboravi 240.568 prijavljenih turista, što je oko 55 tisuća manje negoprošloga tjedna, ali i 17 posto više nego u isto vrijeme prošlegodine, izvijestili su iz Hrvatske turističke zajednice (HTZ).
ZAGREB, 7. rujna 2004. (Hina) - Na hrvatskom Jadranu ovoga tjedna boravi 240.568 prijavljenih turista, što je oko 55 tisuća manje nego prošloga tjedna, ali i 17 posto više nego u isto vrijeme prošle godine, izvijestili su iz Hrvatske turističke zajednice (HTZ).

I ovoga se tjedna, slično kao i tijekom cijelog ljeta, najviše jadranskih gostiju nalazi na području Dalmacije, njih 95.833, što je za tu regiju porast od 13 posto u odnosu na lani. Više gostiju bilježe i sve dalmatinske županije, a najveći porast od 25 posto ima Zadarska županija. U Splitsko-dalmatinskoj županiji je 14 posto više turista, u Dubrovačko-neretvanskoj 4 posto više, dok ih u Šibensko-kninskoj županiji boravi 9 posto više nego u isto doba prošle godine.

Po broju gostiju, po jučerašnjim podacima, iza Dalmacije je Istra sa 88.510 prijavljenih turista, čime bilježi porast od 16 posto.

Kvarner je za svoj ovotjedni odmor odabralo 56.225 turista, što je 26 posto više nego lani. Od toga Primorsko-goranska županija bilježi porast od 26 posto, dok je u Ličko-senjskoj županiji 33 posto više gostiju nego lani.

Grad Zagreb pak, po jučerašnjim podacima, bilježi 5.000 prijavljenih gostiju, što je dvostruko više nego u sito vrijeme prošle godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙