FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HTZ: u osam mjeseci na Jadranu više turista i noćenja nego lani

ZAGREB, 7. rujna 2004. (Hina) - Na hrvatskom je Jadranu u kolovozuboravilo 2,46 milijuna prijavljenih turista koji su ostvarili 16,28milijuna noćenja, što je, po prvim podacima turističkih zajednicadostavljenih Hrvatskoj turističkoj zajednici (HTZ), porast od 2 posto(i u dolascima i u noćenjima) u odnosu na prošlogodišnji kolovoz.
ZAGREB, 7. rujna 2004. (Hina) - Na hrvatskom je Jadranu u kolovozu boravilo 2,46 milijuna prijavljenih turista koji su ostvarili 16,28 milijuna noćenja, što je, po prvim podacima turističkih zajednica dostavljenih Hrvatskoj turističkoj zajednici (HTZ), porast od 2 posto (i u dolascima i u noćenjima) u odnosu na prošlogodišnji kolovoz.

Porast broja gostiju od 4 posto i noćenja od 1 posto zabilježen je i u prvih osam ovogodišnjih mjeseci, tijekom kojih je, po podacima HTZ-a, na Jadranu bilo 7,3 milijuna turista koji su ostvarili 40,42 milijuna noćenja.

Stranih je turista u osam mjeseci ove godine na Jadranu boravilo 6,35 milijuna, koji su sa 36,14 milijuna noćenja ostvarili porast od 1 posto u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje.

Domaćih je prijavljenih turista bilo 958,8 tisuća, a sa 4,28 milijuna noćenja zadržali su prošlogodišnju razinu.

Među jadranskim regijama najviše je noćenja u prvih osam mjeseci ove godine ostvareno na području Dalmacije - nešto više od 16 milijuna, što je 4 posto više nego u lanjskih osam mjeseci. Poraste u noćenjima od 4 odnosno 11 posto bilježe i Splitsko-dalmatinska te Dubrovačko-neretvanska županija sa 5,8 odnosno 2,2 milijuna noćenja. Zadarska i Šibensko-kninska županija su pak sa ostvarenih 4,4 i 2,5 milijuna noćenja zadržale lanjsku razinu.

Slično kao lani, odnosno 14,7 milijuna noćenja, u osam je mjeseci bilo i u Istri, dok je u regiji Kvarnera sa ukupnih 9,7 milijuna noćenja zabilježen porast od 1 posto. Od toga je u Primorsko-goranskoj županiji ostvareno 8,8 milijuna noćenja ili 1 posto manje nego lani, dok je Ličko-senjska županija sa 937,3 tisuće osmomjesečnih noćenja upisala plus od 13 posto.

U Gradu Zagrebu je, po podacima HTZ-a, u osam ovogodišnjih mjeseci ostvareno 511,5 tisuća noćenja ili 2 posto više nego lani.

Od 16,28 milijuna noćenja u kolovoza, 14,8 milijuna su ostvarili stranci, njih 2,24 milijuna, dok je domaćih bilo 215,3 tisuće gostiju sa 1,5 milijuna noćenja, što je 3 posto manje.

Slično kao i u osam mjeseci i u kolovozu je najviše noćenja ostvareno u Dalmaciji, što je u odnosu na prošlogodišnji kolovoz porast od 2 posto. Više noćenja nego lani u ovom su kolovozu upisale i Splitsko-dalmatinska, Dubrovačko-neretvanska i Šibensko-kninska županija (od 2 do 5 posto), dok je u Zadarskoj županiji bilo 3 posto manje noćenja.

U Istri je u kolovozu bilo 1 posto više noćenja ili 5,7 milijuna.

Na Kvarneru je ukupno ostvareno 4,1 milijun noćenja ili 3 posto više, pri čemu je Primorsko-goranska županija ubilježila 2 posto više noćenja, a Ličko-senjska 9 posto više nego u prošlogodišnjem kolovozu.

U Gradu Zagrebu je pak u kolovozu ove godine ostvareno 118,1 tisuća noćenja, što je čak 87 posto više nego lani.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙