FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatska-ovogodišnji turistički hit u Francuskoj

ZAGREB, 14. rujna 2004. (Hina) - Hrvatska je ove godine postala jednood popularnijih turističkih odredišta francuskih turista, što pokazujui podaci o njihovom 90 postotnom porastu dolazaka i noćenja u prvihsedam mjeseci ove godine, a gotovo svi francuski mediji ovoga su ljetaobjavili priloge o Hrvatskoj i njenoj turističkoj ponudi.
ZAGREB, 14. rujna 2004. (Hina) - Hrvatska je ove godine postala jedno od popularnijih turističkih odredišta francuskih turista, što pokazuju i podaci o njihovom 90 postotnom porastu dolazaka i noćenja u prvih sedam mjeseci ove godine, a gotovo svi francuski mediji ovoga su ljeta objavili priloge o Hrvatskoj i njenoj turističkoj ponudi.

Direktorica predstavništva Hrvatske turističke zajednice (HTZ) u Parizu Marina Tomas Billet naglašava da je Hrvatska u Francuskoj ove godine apsolutni turistički hit, što uz brojke pokazuju i prilozi u medijima.

Popularnosti Hrvatske među francuskim turistima i medijima pridonijele su, kako navodi Tomas Billet, dvije izuzetno gledane TV emisije ("Des Racines et des Ailes" i "Thalasaa") emitirane u više navrata ovoga ljeta na satelitskom programu TV5 odnosno televiziji "France 3". U tima su emisijama prikazani hrvatski otoci, običaji, ljudi i more, a posebne su reportaže o Dubrovniku nekoliko puta prikazane i u programima državne televizije TF1 i na drugom programu nacionalne televizije "France 2".

Uz televizije Tomas Billet spominje i brojne pozitivne napise o Hrvatskoj i njenom turizmu objavljene u francuskom dnevnom tisku s kraja kolovoza i početkom rujna.

Tako primjerice La Tribune u tekstu od 23. kolovoza piše da "Hrvatska osvaja, Španjolska posustaje", Le Figaro Magazine od 28. kolovoza Hrvatsku proziva "novom Rivierom", La Croix od 4. rujna piše da su "Francuzi oduševljeni Hrvatskom", a Courier Picard od 9. rujna Dalmaciju naziva "novom Azurnom obalom koju treba otkriti sada".

Tomas Billet uz to napominje i da je slijedom sve većeg zanimanja i porasta broja francuskih gostiju u Hrvatskoj izdavačka kuća "Michelin" izdala novi vodič "Guide Vert" o Hrvatskoj, a da touroperateri predlažu uvođenje letova i iz provincija. Dodaje i da francuski Nacionalni institut za turizam ističe Hrvatsku kao "izmišljenu za turizam", koja samo dva sata leta od Pariza nudi "šarm jedne od najljepših mediteranskih obala kombiniranom s bogatom prirodnom i kulturnom baštinom".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙