FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Maknuta ploča s natpisom "Svim ustašama - Otočani"

SINJ / OTOK, 20. rujna 2004. (Hina) - Poglavarstvo općine Otok(Dalmatinski), kod Sinja, odlučilo je jutros na izvanrednoj sjednici,da se mora ukloniti ploča s natpisom "Svim ustašama - Otočani", kojaje jučer u dva navrata bila postavljena u središtu Otoka, na Trgu dr.Franje Tuđmana, ispred zgrade općine.
SINJ / OTOK, 20. rujna 2004. (Hina) - Poglavarstvo općine Otok (Dalmatinski), kod Sinja, odlučilo je jutros na izvanrednoj sjednici, da se mora ukloniti ploča s natpisom "Svim ustašama - Otočani", koja je jučer u dva navrata bila postavljena u središtu Otoka, na Trgu dr. Franje Tuđmana, ispred zgrade općine.

Predstavnici Poglavarstva općine Otok tu su odluku priopćili otočkom ugostitelju, Branku Ercegu, koji je postavio i prvu i drugu ploču, te ju je on danas oko 11 sati bez pogovora skinuo i odnio sa sobom, pa nije bilo potrebe za policijskom intervencijom, doznaje se u sinjskoj Policijskoj postaji.

Inače, prva kamena ploču s natpisom "Svim ustašama - Otočani", zamijećena je u nedjelju ujutro, a nakon što je ta ploča maknuta, ponovno je na istom mjestu oko 14 sati postavljena istovjetna ploča s jednakom natpisom. Pokraj ploče postavljena je i tabla s natpisom "Pazi minirano".

No, nakon što su pripadnici protudiverzantske jedinice obavili pregled ploče i prostora oko nje utvrdili su da nema mina ni opasnosti, potvrdio je načelnik Ureda načelnika Policijske uprave splitsko-dalmatinske Nino Čurić.

Zbog, kako je rekao, određenog otpora, 50-ak mještana okupljenih na tom mjestu, policija je jučer odlučila ploču ostaviti kako ne bi izazvala reakciju okupljenih, a jedna je policijska ophodnja kontinuirano pohodila mjesto na kojem je bila postavljena.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙