FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

STIGAO UGLJEN IZ AMERIKE ZA DALMACIJACEMENT

PLOČE, 18. rujna 2004. (Hina) - U Luku Ploče danas je iz američke lukeBaltimore uplovio veliki trgovački brod dubrovačke Atlantske plovidbe"Mljet", koji je za potrebe tvornice Dalmacijacement iz Splita dovezaoviše od 30.000 tona ugljena.
PLOČE, 18. rujna 2004. (Hina) - U Luku Ploče danas je iz američke luke Baltimore uplovio veliki trgovački brod dubrovačke Atlantske plovidbe "Mljet", koji je za potrebe tvornice Dalmacijacement iz Splita dovezao više od 30.000 tona ugljena.

To je jedan od najvećih tereta koji je u povijesti pločanske luke iskrcan uz njezine vezove. Teret koji je dopremljen u luku na ušću Neretve čini čak oko polovicu prosječnog mjesečnog prometa pločanske luke, a put je organizirala Međunarodna pomorske agencije Jadroagent.

Teret s visoko kvalitetnim ugljenom sadrži veoma mali postotak sumpora, a iskrcat će se i uskladištiti u luci Ploče odakle će se manjim plovilima Splitske plovidbe prevoziti u splitsku sjevernu luku koja zbog tehničkih i drugih razloga ne može prihvatiti tako veliki teret.

Ugljen se u Dalmacijacementu troši kao pogonsko gorivo,

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙