FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Otoku kod Sinja nova ploča s posvetom ustašama

OTOK, 19. rujna 2004. (Hina) - Ploča s natpisom "Svim ustašama",istovjetna onoj koja je tijekom dana maknuta, ponovno je oko 14 satipostavljena na istom mjestu u Otoku u općini Otok Dalmatinski pokrajSinja, potvrdio je načelnik Ureda načelnika Policijske upravesplitsko-dalmatinske Nino Čurić.
OTOK, 19. rujna 2004. (Hina) - Ploča s natpisom "Svim ustašama", istovjetna onoj koja je tijekom dana maknuta, ponovno je oko 14 sati postavljena na istom mjestu u Otoku u općini Otok Dalmatinski pokraj Sinja, potvrdio je načelnik Ureda načelnika Policijske uprave splitsko-dalmatinske Nino Čurić.

Pokraj ploče postavljena je i tabla s natpisom "Pazi minirano".

Dojavu o postavljanju ploče policija je zaprimila u 14,35 sati.

Načelnik Čurić kazao je kako su policijski službenici utvrdili da je riječ o drugoj ploči veličine 70 x 70 centimetara, a pripadnici protudiverzantske jedinice obavili su pregled kojim su utvrdili da ploča i prostor oko nje nije miniran te da nema opasnosti.

Zbog, kako je rekao, određenog otpora, 50-ak mještana okupljenih na tom mjestu, policija je odlučila ploču ostaviti kako ne bi izazvala reakciju okupljenih. Jedna policijska ophodnja kontinuirano pohodi mjesto na kojem je postavljena ta ploča, rekao je Čurić.

U policijskoj postaji u Sinju doznaje se da će ploča biti uklonjena sutra.

Prva kamena ploča s uklesanim tekstom "Svim Ustašama - Otočani", koja je uklonjena, osvanula je jutros na Trgu dr. Franje Tuđmana ispred zgrade općine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙