FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 19. rujna 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 21 sat
ZAGREB, 19. rujna 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 21 sat

ZAGREB - Nakon šest dana sajamskih događanja, danas je zatvoren 80. jesenski međunarodni zagrebački velesajam. Na ovogodišnjem Jesenskom velesajmu svoje proizvode i usluge predstavilo je 1.750 izlagača iz 40 zemalja, a zemlja partner bila je Ruska Federacija. Velesajam je posjetilo 103 tisuće posjetitelja. Tijekom šest dana trajanja sajma održano je i 30 stručno-popratnih aktivnosti, na kojima je bilo 2.700 sudionika. Održan je i tradicionalni Hrvatski gospodarski forum na kom su gospodarstvenici razgovarali s premijerom Ivom Sanaderom i članovima Vlade.

OTOK - Ploča s natpisom "Svim ustašama - Otočani", istovjetna onoj koja je danas maknuta, ponovno je oko 14 sati postavljena na istom mjestu pred općinskom zgradom u Otoku kod Sinja, potvrdio je načelnik Ureda načelnika Policijske uprave splitsko-dalmatinske Nino Čurić. Pokraj ploče postavljena je i tabla s natpisom "Pazi minirano". Pripadnici protudiverzantske jedinice obavili su pregled kojim su utvrdili da ploča i prostor oko nje nije miniran. Zbog, kako je rekao Čurić, određenog otpora 50-ak mještana okupljenih na tom mjestu, policija je odlučila ploču ostaviti kako ne bi izazvala reakciju okupljenih. Jedna policijska ophodnja kontinuirano obilazi mjesto na kojem je postavljena ta ploča, rekao je Čurić. U policijskoj postaji u Sinju doznaje se da će ploča biti uklonjena sutra.

VINKOVCI - U polju na predjelu Duga Brazda uz cestu Markušica-Mrzović na vinkovačkom podučju jučer je od eksplozije mine poginuo Kamenko L. iz Markušice, koji je tamo odveo koze na ispašu, priopćila je danas vukovarsko-srijemska policija. Prema riječima glasnogovornika Policijske uprave vukovarsko-srijemske Miroslava Janića, predio Duga Brazda minirano je područje, poznato žiteljima Markušice i okolnih mjesta.

ŠIBENIK - Istražni sudac Županijskog suda u Šibeniku Branko Ivić odredio je 48- satno zadržavanje u pritvoru 32-godišnjem slovenskom državljaninu B. P., za kojeg je kriminalističkom obradom utvrđeno da je nespretno rukujući signalnom raketom izazvao požar na otoku Prviću. Do tog roka Općinski državni odvjetnik u Šibeniku treba odlučiti hoće li podignuti optužni prijedlog protiv pritvorenog slovenskog državljanina zbog kažnjivog djela dovođenja u opasnost života i imovine. Požar na otoku Prviću, u mjestu Prvić Luka, izbio je 17. rujna, a u požaru su izgorjela 3,5 hektra borove i grabove šume.

ZADAR - Više od deset tisuća vjernika okupilo se danas u Vrani kod Biograda na hodočašću posvećenom obitelji. Bio je to središnji pastoralni događaj ovogodišnje djelatnosti Zadarske nadbiskupije usmjerene prema obitelji, a održan je pod sloganom "Krsna voda kroz obitelj teče". Hodočašćem je obilježena i 1700. obljetnica štovanja sv. Stošije u nadbiskupiji. Zadarski nadbiskup msgr. Ivan Prenđa rekao je u propovjedi na misi da je obitelj danas izložena brojnim opasnostima i lažnim vrijednostima kao što su pobačaj ili istospolne zajednice, a da je, uz sve to, obitelj u teškoj materijalnoj situaciji.

LOKVE - Čakovečke televizije proglašena je pobjednikom 2. europskog prvenstva za novinare u kuhanju lovačkog gulaša u kotliću, održanog u Park šumi Golubinjak nedaleko Lokava. U natjecanju, koje je trajalo tri dana, sudjelovalo je 20-ak novinarsko-kuharskih ekipa iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Makedonije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙