FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na mjestu spomen-ploče Budaku policija našla i uklonila limenu ploču

GOSPIĆ, 6. rujna 2004. (Hina) - Djelatnici ličko-senjske Policijskeuprave jutros su u redovitoj ophodnji u Svetom Roku kod župne crkve namjestu gdje se nalazila spomen-ploča Mili Budaku našli na limenojpodlozi veličine 80 x 80 centimetara ispisan tekst s porukom"Petokrakaši! Divno skidate hrvatska znamenja, ali nećete duh.Stevica, Jovica + Fumić + Đukić = Hrvatska 0".
GOSPIĆ, 6. rujna 2004. (Hina) - Djelatnici ličko-senjske Policijske uprave jutros su u redovitoj ophodnji u Svetom Roku kod župne crkve na mjestu gdje se nalazila spomen-ploča Mili Budaku našli na limenoj podlozi veličine 80 x 80 centimetara ispisan tekst s porukom "Petokrakaši! Divno skidate hrvatska znamenja, ali nećete duh. Stevica, Jovica + Fumić + Đukić = Hrvatska 0".

Natpis je uklonjen i pohranjen u Policijskoj postaji u Gospiću, navodi se u priopćenju Operativno-komunikacijskog centra PU-a. U priopćenju se također navodi da je limena ploča najvjerojatnije postavljena jučer u neutvrđeno vrijeme.

Uz ogradni zid župne crkve u Svetom Roku ploča Mili Budaku, književniku i ministru u vladi NDH do studenoga 1943., bila je postavljena 21. kolovoza, a uklonjena rano ujutro 28. kolovoza nakon Vladine odluke sa sjednice večer prije o uklanjanju spomenika Budaku i Juri Francetiću. Inicijatori postavljanja ploče Mili Budaku, rođenom u Svetom Roku, bili su bračni par Vidaković iz Kanade.

(Hina) xkp yvkn

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙