FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 20. rujna 2004.(Hina) - Objavljujemo pregled važnijih događajado 4,30 sati:
ZAGREB, 20. rujna 2004.(Hina) - Objavljujemo pregled važnijih događaja do 4,30 sati:

OTOK - Kamena ploča s uklesanim tekstom "Svim ustašama - Otočani", koja je jučer osvanula pred općinskom zgradom u Otoku kod Sinja, pa je maknuta, a onda je druga ista takva postavljena na isto mjesto oko 14 sati, danas bi, kako je najavila sinjska policija, trebala biti maknuta. Pokraj ploče je tabla s natpisom "Pazi minirano", no pripadnici protudiverzantske jedinice su utvrdili da ploča ni prostor oko nisu minirani, rekao je jučer Hini načelnik Ureda načelnika Policijske uprave splitsko-dalmatinske Nino Čurić. Ploča jučer nije uklonjena zbog, kako je rekao Čurić, određenog otpora 50-ak okupljenih mještana, a policijska ophodnja kontinuirano obilazi to mjesto.

VINKOVCI - Prigodnom svečanošću i spuštanjem stijega Vinkovačkih jeseni, u Vinkovcima su sinoć zatvorene 39. vinkovačke jeseni. Ta najznačajnija manifestacija tradicijske kulture u Hrvatskoj ove je godine okupila je oko 7.500 sudionika. U vrijeme trajanja manifestacije od 10. do 19. rujna, održano je 70-ak folklornih, kulturnih, gospodarskih i sportskih priredbi. U Svečanom mimohodu sudionika i reviji konjskih zaprega, ulicama Vinkovaca prošlo je 3.200 sudionika, članova 66 kulturno-umjetničkih društava iz Hrvatske, Bosne i Hercegodine te Vojvodine, koja njeguju hrvatski izvorni folklor.

ZAGREB - Lutkarska predstava "Bitka za Staljingrad" svjetski poznatog gruzijskog redatelja Reze Gabriadzea izvedena je sinoć u novootvorenoj dvorani Međunarodnog centra za usluge u kulturi u novozagrebačkom naselju Travnom. Predstava, izvedena u brojnim svjetskim gradovima, središnji je događaj 2. festivala svjetskog kazališta koji je u četvrtak počeo u Zagrebu. Protagonisti su dva konja, Aljoša i Nataša, čiji su karakteri iznimno uvjerljivi te se doimaju gotovo ljudskim bićima. Gruzijski pisac i redatelj Rezo Gabriadze, inspiriran povijesnim dokumentima o toj velikoj bitki u II. Svjetskom ratu, na ideju za predstavu došao je pronašavši podatak da je tom prilikom stradalo i oko 10 tisuća konja.

ŠIBENIK - Istražni sudac Županijskog suda u Šibeniku Branko Ivić odredio je 48- satno zadržavanje u pritvoru 32-godišnjem slovenskom državljaninu B. P., za kojeg je kriminalističkom obradom utvrđeno da je nespretno rukujući signalnom raketom izazvao požar na otoku Prviću. Taj rok istječe danas u 15 sati, a do tada Općinski državni odvjetnik u Šibeniku treba odlučiti hoće li podignuti optužni prijedlog protiv pritvorenog slovenskog državljanina zbog kažnjivog djela dovođenja u opasnost života i imovine. Požar na otoku Prviću, u mjestu Prvić Luka, izbio je 17. rujna, a u požaru su izgorjela 3,5 hektra borove i grabove šume.

ŠIBENIK - U Jezerima na otoku Murteru sinoć je svečano otvoren 6. Big Game Fishing, međunarodno natjecanje u ribolovu na udicu. Natjecanje je u ime pokrovitelja predsjednika Republike Stjepana Mesića otvorio njegov izaslanik župan Šibensko -kninske županije Duje Stančić. Šesto međunarodno udičarsko natjecanje okupilo je ove godine 52 posade s više od 200 sudionika iz 12 zemalja, među kojima jedna posada već drugu godinu na otok Murter dolazi čak iz Južnoafričke Republike. Natjecanje će trajati do subote, 25. rujna, kada će biti proglašeni pobjednici. Ulov će se prodavati po simboličnim cijenama, a prihod će, kao i proteklih godina biti upotrebljen u humanitarne svrhe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙