FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ploče: HDZ- za izglasavanje o povjerenju gradonačelniku

PLOČE, 6. rujna 2004. (Hina) - Nakon završetka današnje sjednicepločanskog Gradskog vijeća predsjedniku toga vijeća Draganu ČupićuHDZ-ovi su vijećnici uručili prijedlog za izglasavanje o povjerenjupločanskom gradonačelniku Anti Karamatiću zbog njegova nedavnaprijedloga da se počasnim građaninom grada proglasi zapovjednikpločanskog Garnizona JNA 1991. kapetan fregate Velin Jovanov.
PLOČE, 6. rujna 2004. (Hina) - Nakon završetka današnje sjednice pločanskog Gradskog vijeća predsjedniku toga vijeća Draganu Čupiću HDZ-ovi su vijećnici uručili prijedlog za izglasavanje o povjerenju pločanskom gradonačelniku Anti Karamatiću zbog njegova nedavna prijedloga da se počasnim građaninom grada proglasi zapovjednik pločanskog Garnizona JNA 1991. kapetan fregate Velin Jovanov.

Prijedlog je kasnije zbog pritiska pločanskih udruga branitelja povučen. Velin Jovanov bio je zapovjednik pločanskog garnizona u doba akcije Zelena tabla - Male Bare u jesen 1991. kada su istoimena skladišta JNA osvojile jedinice ZNG-a i tako zaplijenile znatnu količinu oružja. U akciji je poginuo jedan hrvatski branitelj, a više ih je ranjeno.

Gradonačelnik Ante Karamatić, predlažući Jovanova počasnim građaninom, prije dva tjedna u obrazloženju naveo je da se tijekom te akcije on "ponašao korektno pa nije došlo do nemilih događaja između pripadnika garnizona, policije i samih građana Ploča".

Pločanske udruge branitelja tvrdile su da je Jovanov do zadnjega trena odugovlačio s predajom, da je njegova predaja uslijedila tek po završetku cijele akcije, nakon dva dana borbe, tijekom koje ih je avijacija JNA stalno bombardirala. Tražeći ostavku pločanskog gradonačelnika, braniteljske su udruge navodile i da im je poznato njegovo prijateljstvo s Jovanovim te "gospodarski i druge odnosi s JNA, te kako je on do zadnjega surađivao s oficirima JNA i njihovim službama" dok su oni morali sami razminirati skladišta oružja. Po njima, gradonačelnik bi se Karamatić na pobjedničkoj strani našao i da je ishod rat bio drukčiji.

Očekivalo se da će na današnjoj sjednici pločanskog Gradskog vijeća vijećnici HDZ-a tražiti nadopunu dnevnog reda i pokretanje inicijative o izglasavanju nepovjerenja gradonačelniku Anti Karamatiću, no oni su pismeni prijedlog predali tek nakon završetka sjednice.

U zakonskom roku, najkasnije od 30 dana, treba biti sazvana sjednica Gradskog vijeća na kojoj će se raspravljati o povjerenju čelnog čovjeka grada.

Sukladno današnjem dnevnom redu, jednoglasno je odlučeno da nagrada grada Ploča za životno djelo bude uručena don Petru Mikiću koji svećeničku dužnost u gradu na ušću Neretve obavlja već punih 35 godina. Osobne nagrade dobit će Rafael Dropulić i Zoran Lončar, dok će skupna nagrada grada Ploča pripasti klapi "Luka Ploče" i Klubu dobrovoljnih darovatelja krvi "Luka Ploče".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙