FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZAGREBAČKI Učenici PRIKLJUČILI SE "POKRETU ZA UMJETNOST"

ZAGREB, 17. rujna 2004. (Hina) - Likovnom radionicom koju su danas zadvadesetak zagrebačkih učenika priredili Japansko veleposlanstvo iGradska knjižnica Hrvatska se uključila u međunarodni projekt "Pokretza umjetnost", koji za djecu cijelog svijeta organizira Japan.
ZAGREB, 17. rujna 2004. (Hina) - Likovnom radionicom koju su danas za dvadesetak zagrebačkih učenika priredili Japansko veleposlanstvo i Gradska knjižnica Hrvatska se uključila u međunarodni projekt "Pokret za umjetnost", koji za djecu cijelog svijeta organizira Japan.

Po riječima koordinatorice Odjela za djecu zagrebačke Gradske knjižnice Hele Čičko taj se projekt temelji na japanskoj legendi "Priča o Genjiju", koja govori o životu i običajima te zemlje u 12. stoljeću u tijeku četiri naraštaja.

Oslikani svitci te priče pronađeni su i čuvaju se u Japanu, a za projekt "Pokret za umjetnost" načinjene su neobojene skice po crtežima sa svitaka, a zadaća je djece da različitim tehnikama oboje likovne predloške. Učenici petog razreda zagrebačke Osnovne škole "Petra Zrinskog" danas su oslikavali "Priču o Geniju" u tehnici akvarela.

Svi radovi šalju se u Japan, a najuspješniji bit će izloženi na Svjetskoj izložbi EXPO-u 2005., koja se održava od travnja do rujna iduće godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙