FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Đakovo: Mlada misa svećenika bivšeg ovisnika

ĐAKOVO, 19. rujna 2004. (Hina) - Mladu misu u đakovačkoj katedralidanas je služio 36-godišnji Ivan Filipović iz Đakova, prvi izliječeniovisnik u Hrvatskoj koji je zaređen za svećenika.
ĐAKOVO, 19. rujna 2004. (Hina) - Mladu misu u đakovačkoj katedrali danas je služio 36-godišnji Ivan Filipović iz Đakova, prvi izliječeni ovisnik u Hrvatskoj koji je zaređen za svećenika.

Zaređen je u srpnju ove godine u Saluzzu, u Italiji, kao štićenik Zajednice "Cenacolo" u koju je ušao prije deset godina kao ovisnik o teškim drogama, a u kojoj je, pobijedivši ovisnost, spoznao želju za studijem teologije i svećeničkim pozivom.

Ivan Filipović koji je prvi put drogu uzeo još u ranim srednjoškolskim danima, ujedno je i prvi štićenik zajednice "Cenacolo" koji je zaređen za svećenika.

Na početku mladomisničkog slavlja, na kojem su se - uz obitelj, rodbinu i prijatelje - okupili i brojni štićenici "Cenacola", pozdravne riječi mladomisniku uputio je župnik đakovačke župe Svih svetih, Tomislav Ćorluka.

"Tvoj primjer je ohrabrenje drugima. Dokaz si da Bog može po krivim crtama ravno pisati, zlo pretvoriti u dobro, tamu u svjetlo. U Đakovu si počeo padati, ovdje se i uspinješ, i to na oltar", naglasio je župnik Ćorluka.

U svojoj je propovijedi mladomisnik Filipović istaknuo kako Krist čovjeku treba biti na prvome mjestu.

"Ne dajte da vam u današnjem vremenu novca, bogatstva i moći, novac, bogatstvo i moć budu na prvome mjestu. Istina, kršćanstvo ne kaže da živimo kao biljke, no ne dajte da vam na prvom mjestu bude išta osim Krista. Neka on prožme vaše življenje. Nikada ne bih postao svećenik da je moj Krist ostao u oblacima, da ga nisam spoznao i počeo živjeti njegove riječi", rekao je mladomisnik Filipović.

Na kraju misnog slavlja, koje su upotpunili zborovi đakovačke katedrale i Zajednice "Cenacolo", mladomisniku su prineseni znakoviti darovi - Isusova slika, svijeća, raskinuti lanci, krunica te kruh i vino.

Nakon mlade mise u Đakovu, svećenik Ivan Filipović se vraća u Zajednicu "Cenacolo", kao duhovnik njenim štićenicima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙