FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MAKARSKA: DANAS I SUTRA U VEPRICU PROSLAVLJA SE BLAGDAN MALE GOSPE

MAKARSKA, 7. rujna 2004. (Hina) - Sutrašnji blagdan Male Gospe naMakarskom primorju obilježen je danas velikim hodočašćem vjernika usvetištu Majke Božje u Vepricu kod Makarske.
MAKARSKA, 7. rujna 2004. (Hina) - Sutrašnji blagdan Male Gospe na Makarskom primorju obilježen je danas velikim hodočašćem vjernika u svetištu Majke Božje u Vepricu kod Makarske.

Nakon jutarnjih triju svetih misa i molitve Krunice koncelebriranu misu pred više tisuća vjernika i u nazočnosti biskupa u miru Ante Jurića i splitsko-makarskog nadbiskupa Marina Barišića te brojnih svećenika, predvodio je biskup koparski Metod Pirih.

Obiteljski život treba poboljšati i obitelji povećati jer je obitelj osnova društva, a bez djece nema budućnosti, pa društveni poredak treba biti skloniji rađanju djece, istaknuo je u propovijedi biskup Pirih.

Nakon misnog slavlja oko svetišta Veprica održana je procesija vjernika s upaljenim svijećama, koju je predvodio nadbiskup msgr. Marin Barišić.

Makarska policija danas je upozorila vozače da je zbog hodočašća u Vepric brzina vožnje na državnoj cesti D8 od Makarske do mjesta Krvavica prema Splitu i obratno danas i sutra ograničena na 30 kilometara na sat.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙