FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BRUNEJSKI BUDUĆI KRALJ POKAZAO MLADU

BANDAR SERI BEGAWAN, 9. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Budući kraljnaftom bogatog Bruneja pokazao je svoju mladu svijetu u četvrtak natradicionalnoj svečanosti kojoj su nazočili čelnici azijskih država ipripadnici arapskih kraljevskih obitelji.
BANDAR SERI BEGAWAN, 9. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Budući kralj naftom bogatog Bruneja pokazao je svoju mladu svijetu u četvrtak na tradicionalnoj svečanosti kojoj su nazočili čelnici azijskih država i pripadnici arapskih kraljevskih obitelji.

Azijsko vjenčanje godine doživjelo je vrhunac kada su se 30-godišnji princ Billah Bolkiah sa zlatnom krunom na glavi i njegova mlada, 17-godišnja studentica Sarah Salleh sva u dijamantima, pojavili na prijestolju ispred nekoliko stotina uzvanika.

Čelnici Indonezije, Malezije, Singapura i Filipina te kraljevske obitelji Saudijske Arabije, Bahreina i Japana okupili su se na svečanosti unutar brunejske zlatom optočene palače, veće od Vatikana, koja broji 1.788 soba.

Vrhovni islamski klerik pročitao je molitvu mladencima odjevenim u bogato ukrašenu kraljevski modru odjeću. Mlada je nosila naušnice s dijamantima veličine maslina, a princ tradicionalni bodež.

Topovi su ispalili 21 hitac, a ulice grada okićene su fotografijama i plakatima mladog para s vijencima od žutoga cvijeća - inače, kraljevske boje Bruneja.

Vjenčanje je zapečaćeno u subotu u državnoj džamiji gdje je bio nazočan samo mladoženja koji je potvrdio zavjetima vjenčanje prema islamskom zakonu. Pokazivanje mladenke u četvrtak bilo je vrhunac tradicionalnoga vjenčanja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙