FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 12,30 SATI

ZAGREB, 19. rujna 2004.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30sati.
ZAGREB, 19. rujna 2004.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

TOVARNIK - Na graničnom prijelazu Tovarnik hrvatska granična policija je noćas u automobilu talijanskog državljanina otkrila i zaplijenila više od 10.000 ubijenih zaštićenih ptica, doznaje se danas od inspektora zaštite prirode Ministarstva kulture Željka Vukovića. Zapljenjeno je 8300 prepelica i 1479 gugutki i grlica te golubova (koji nisu zaštićeni), ubijenih u Srbiji a namijenjenih za talijansko tržište. Vuković ističe da je to do sada u Hrvatskoj najveća zapljena zaštićenih ptica, ukupne težine gotovo tisuću kilograma. Procjenjena vrijednost ptica je je između 200.000 i 250.000 kuna.

ZAGREB - Fizički obujam građevinskih radova u Hrvatskoj u lipnju je bio za 7,5 posto veći nego u istom mjesecu prošle godine, dok je u prvom polugodištu u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje zabilježen rast od 8,6 posto, podaci su Državnog zavoda za statistiku. Kako se i predviđalo, stopa rasta graditeljske aktivnosti ove godine je daleko sporija nego lani, a već od ožujka stopa rasta se spustila ispod deset posto. Takvim kretanjima u prvih šest mjeseci je graditeljska aktivnost veća za 8,6 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, dok je lani u tom razdoblju stopa rasta iznosila čak 24,3 posto. Uzroci takvih kretanja, ocjenjuju analitičari, su u smanjenim javnim investicijama kao i u završavanju nekih infrastrukturnih objekata, kao što su ceste.

ZAGREB - Osamdeseti Jesenski međunarodni zagrebački velesajam zatvara se danas, nakon što je u šest dana proizvode i usluge predstavilo 1.750 izlagača iz 40 zemalja. Ovogodišnja zemlja partner bila je Ruska Federacija. Održano je više stručnih skupova, tradicionalni Hrvatski gospodarski forum - poslovni razgovor gospodarstvenika s premijerom i članovima Vlade, akcija Hrvatska gospodarske komore (HGK) "Kupujmo hrvatsko", izložba inovacija ARCA, te izložba Eko-Etno Hrvatska. Ocjenu ovogodišnjeg jesenskog velesajma dat će generalni direktor Zagrebačkog velesajma Davorin Spevec na konferenciji za novinare.

ZAGREB - Središnjom svečanošću i predstavom "Rat i mir" L.N. Tolstoja u izvedbi Kazališne škole Pjotra Fomenka, sinoć su u HNK službeno otvoreni Dani Moskve u Zagrebu, koji se održavaju od 14. do 19. rujna. Zagrebačka gradonačelnica Vlasta Pavić na svečanosti je zahvalila Rusima što su tijekom Dana Moskve u Zagrebu prikazali najbolje iz svoje kulturne baštine, a zamjenik moskovskog gradonačelnika Anatolij V. Petrov je izrazio zadovoljstvo kulturnom i gospodarskom suradnjom dva grada. Gradonačelnica Pavić zahvalila je na toplom prijemu u Moskvi i Beslanu, gdje je bila pozvana u znak zahvalnosti na ponudu Grada Zagreba da mališanima iz Beslana nakon terorističkog napada na tamošnju školu osigura oporavak u odmaralištu u Velom Lošinju.

(Hina) xvl yvl

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙