FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: SVIJET UZ KAVU

ZAGREB, 15. rujna 2004.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 15. rujna 2004.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

STOCKHOLM - Svjetski uspjeh mjuzikla "Mamma Mia" donio je švedskim glazbenicima Bennyju Anderssonu i Bjornu Ulvaeusu veću zaradu nego cijela karijera s grupom ABBA, prenio je Svenska Dagbladet. Ulvaeus i Andersson napisali su mjuzikl "Mamma Mia" na temelju hitova koje su napisali za švedsku grupu sedamdesetih i osamdesetih. Mjuzikl "Mamma Mia" svake večeri gleda 20.000 ljudi, a od premijere 1999. vidjelo ga je 18 milijuna ljudi diljem svijeta, što je na granici svjetskog rekorda.

ANKARA - Turska vlada neće podnijeti na paralamentarnu raspravu kontroverzni nacrt zakona o kažnjavanju preljuba, kazao je šef oporbe u parlamentu Deniz Baykal. Protiv toga prijedloga izjasnili su se ranije i brojni čelnici Europske unije. Oko 500 prosvjednika, većinom žena, demonstriralo je pred turskim parlamentom osuđujući prijedlog o kažnjavanju preljuba. "Naše nam tijelo pripada" ili "Što radi preljub u kaznenom zakonu?", uzvikivale su žene uzdižući transparente s porukama poput "Zastupnici, bavite se nasiljem nad ženama a ne preljubom".

COTTBUS- Vodstvo njemačkog nogometnog drugoligaša Rot Weiss Essen zabranilo je uoči dvoboja s Energie Cottbusom navijačima gostujuće momčadi unos simbola bivšeg DDR-a. U Essenu strahuju kako bi simboli bivše Istočne Njemačke mogli predstavljati provokaciju za domaće navijače, te nepotrebno stvarati podjelu na Istok i Zapad. "Na našem stadionu nećemo trpjeti takve političke provokacije. Simbolima bivšeg DDR-a nije mjesto na nogometnim utakmicama," poručili su čelnici Rot Weissa.

LONDON - Irski rock band U2 objavio je da će se njegov novi album "How to Dismantle an Atomic Bomb" pojaviti u prodaji 23. studenoga. Album je sniman u Dublinu i na jugu Francuske, a prvo zanimanje javnosti izazvao je u srpnju kad su iz studija u Nici nestale demo snimke. Prvi singl s novog albuma zvat će se "Vertigo", koji će se nadovezati na uspješan album "All That You Can't Leave Behind" iz 2000. godine. Grupa U2, čiji je prvi album "Boy" izišao prije 24 godine, nominirana je u utorak za ulazak u američku Rock and Roll kuću slavnih.

KEMPTEN - Njemačka policija je upozorila na pojavu krivotvorenih novčanica eura koje su toliko slične pravima da samo stručnjaci mogu utvrditi razliku, čime je dokazano da se mogu krivotvoriti i hologrami i druge zaštite protiv krivotvorenja na novčanicama eura. Krivotvorene novčanice od 200 eura pojavile su se u gradovima u blizini njemačke granice s Liechtensteinom. Policija je dosad govorila kako krivotvorene novčanice eura mogu lako prepoznati i nestručnjaci. Novčanice eura su, kada su puštene u opticaj, bile hvaljene kao novčanice s izvanrednom zaštitom protiv krivotvorenja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙