FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 9,30 SATI

ZAGREB, 10. rujna 2004. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 9,30sati.
ZAGREB, 10. rujna 2004. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 9,30 sati.

DIVULJE - Šumski požar na području Komina, kod Ploča, lokaliziran je kasno sinoć oko 22 sata, a izgorjelo je 30 hektara borove šume i niskog raslinja, izvijestio je jutros Državni vatrogasni operativni centar MUP-a u Divuljama. Lokaliziran je i veliki požar kod Kaštel Sućurca u kojem je izgorjelo 70 hektara borove šume i niskog raslinja,dok su u Sućuračkom Gaju izgorjeli lovačka kuća i jedna vikend kućica. Tijekom gašenja lakše je ozlijeđen jedan vatrogasac, a jedno vatrogasno vozilo je oštećeno. Veći šumski požar kod mjesta Hrvace, na sinjskom području, lokaliziran je sinoć oko 19,30 sati. Izgorjelo je oko 10 hektara borove šume.

MAKARSKA - Požar koji je sinoć oko 22,30 sata buknuo u Brelima Gornjim, na predjelu zvanom Žavnjak nedaleko državne ceste broj 39, noćas oko jedan sat stavljen je pod nadzor gasitelja. U požaru je izgorjela borova šuma, nisko raslinje i makija na površini od 10 hektara. Na požarištu je ostalo dežurati 50-tak vatrogasaca koji vodom iz naprtnjača zalijevaju rubne dijelove opožarene površine i gase pojedinačne vatre što izbijaju iz nagorjelih borovih stabala i smreka, doznaje se od vatrogasnog zapovjednika za Makarsko primorje Dražena Glavine.

ZAGREB - Promet je u većem dijelu zemlje srednjeg intenziteta, i odvija se bez većeg opterećenja, iznimno na dionicama cesta na kojima su u tijeku radovi. Na autocesti Rijeka-Zagreb, na dionici Oštrovica-tunel Tuhobić, promet je zbog jakog vjetra usporen, uz ograničenje brzine na 60 kilometara na sat. Na većini graničnih prijelaza promet se odvija bez zastoja. Povremeno je pojačan izlaz teretnih vozila na graničnom prijelazu Bajakovo, a na Maclju ulaz teretnih vozila, no duža čekanja nisu zabilježena. Trajekti plove prema redu plovidbe bez čekanja na ukrcaj.

ZAGREB - Prevladavat će sunčano. Vjetar u unutrašnjosti slab, na Jadranu umjerena do jaka bura, tijekom dana u slabljenju, a poslijepodne u Dalmaciji umjeren sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura između 18 i 23, na Jadranu od 24 do 29 Celzijevih stupnjeva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙