FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 18. rujna 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 21 sat.
ZAGREB, 18. rujna 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 21 sat.

JASTREBARSKO - Saborski Odbor za poljoprivredu i šumarstvo danas je u Jastrebarskom, zbog nedostatka kvoruma, umjesto sjednice sazvane na temu "Stanje i perspektiva hrvatskog vinogradarstva i vinarstva", održao sastanak. Pozivu na sjednicu nije se odazvalo sedam članova iz vladajućeg HDZ-a. Predsjednik Odbora Josip Pankretić rekao je na kraju višesatnog sastanka na kojem su bili i predstavnici vinara i vinogradara da je ocijenjeno kako je Operativni program podizanja trajnih nasada vinove loze, maslina i voćaka nerealan, te da država treba ispuniti svoj dio obveza da bi se mogao početi provoditi. Također je ustvrdio da je Zakon o sigurnosti cestovnog prometa štetan za razvoj vinarstva.

SISAK - Predstavnici Hrvatskog fonda za privatizaciju danas su, u pratnji glavnih povjerenika željezarinih sindikata Siniše Jurilja i Mate Somića, obišli proizvodne pogone Željezare i vidjeli koju je imovinu Fond preuzeo na upravljanje raskidom ugovora s ruskim "Mechelom". Istaknuto je da će se početkom idućeg tjedna osnovati nova firma Hrvatskog fonda za privatizaciju u koju će prijeći radnici Željezare i imenovati njen direktor. Razgovaralo se i o mogućnosti iskorištenja dijela proizvodnih pogona i tvorničkog kruga za osnivanje poduzetničkih centara, privatne inicijative i za domaća i strana ulaganja. U njima će se zaposliti dio radnika Željezare koji će ulaskom novog strateškog partnera biti proglašeni tehnološkim viškom, rekli su za Hinu sindikalni povjerenici Jurilj i Somić.

ŠIBENIK - U vezi s požarom što je nešto prije pola noći izbio na otoku Prviću, a ugašen danas u 15,20 sati, popodne je u Istražni centar Županijskog suda u Šibeniku sproveden 32-godišnji Slovenac zbog osnovane sumnje da je počinio kažnjivo djelo dovođenja u opasnost života i imovine, priopćila je šibenska Policijska uprava. Kriminalističkom obradbom utvrđena je sumnja da je slovenski turist, dok je sa svojim društvom boravio na brodu privezanu uz obalu u luci u Prviću, nespretnim rukovanjem aktivirao signalnu raketu i izazvao požar. Kako se navodi u policijskom priopćenju, izgorjela su 3,5 hektara borove i grabove šume, a šteta se procjenjuje na sto tisuća kuna.

KUTINA - U Kutini je danas održan okrugli stol s raspravom o nacrtu prijedloga zakona o pravima hrvatskih branitelja, sudionici kojega su se složili da je budući zakon bolji od sadašnjega. Prihvaćen je prijedlog predsjednika Udruge specijalaca Domovinskog rata Željka Sačića da se i u ostalim mjestima u raspravu o nacrtu prijedloga zakona o pravima hrvatskih branitelja uključe saborski zastupnici s tih područja te predstavnici braniteljskih udruga.

ZAGREB - Središnjom svečanošću i predstavom "Rat i mir" L.N. Tolstoja u izvedbi Kazališne škole Pjotra Fomenka, večeras su u Hrvatskom narodnom kazalištu i službeno otvoreni Dani Moskve u Zagrebu, koji se održavaju od 14. do 19. rujna. Zagrebačka gradonačelnica Vlasta Pavić na svečanosti je zahvalila Rusima što su tijekom Dana Moskve u Zagrebu prikazali najbolje iz svoje kulturne baštine, a zamjenik moskovskog gradonačelnika Anatolij V. Petrov je izrazio zadovoljstvo kulturnom i gospodarskom suradnjom dva grada. Gradonačelnica Pavić zahvalila je na toplom prijemu u Moskvi i Beslanu, gdje je bila pozvana u znak zahvalnosti na ponudu Grada Zagreba da mališanima iz Beslana nakon terorističkog napada na tamošnju školu osigura oporavak u odmaralištu u Velom Lošinju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙