FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IDUĆE GODINE REFORMA SREDNJOEUROPSKE INICIJATIVE

LJUBLJANA,17. rujna 2004.(Hina) - U Ljubljani je u petak završenakonferencija parlamentarne skupštine Srednjoeuropske inicijative(SEI), regionalne udruge od 17 država, a raspravljalo se o njenojbudućoj ulozi, o položaju romske zajednice i o ulozi informacijskih ikomunikacijskih tehnologija u razvoju srednjeg i malog poduzetništva.
LJUBLJANA,17. rujna 2004.(Hina) - U Ljubljani je u petak završena konferencija parlamentarne skupštine Srednjoeuropske inicijative (SEI), regionalne udruge od 17 država, a raspravljalo se o njenoj budućoj ulozi, o položaju romske zajednice i o ulozi informacijskih i komunikacijskih tehnologija u razvoju srednjeg i malog poduzetništva.

Sastanak je održan iza zatvorenih vrata, a hrvatsko saborsko izaslanstvo vodio je saborski zastupnik dr. Tonči Tadić.

Slovenski predstavnik Jože Tanko je na konferenciji za novinare izjavio da su u tijeku razgovori o reformi djelovanja Srednjoeuropske inicijative sukladno činjenici da je 7 članica SEI-a u članstvu EU-a, a ostale države u različitim fazama približavanja Europskoj uniji.

"Mislim da će na proljetnom zasjedanju parlamentarnog odbora SEI-a u Slovačkoj pasti konačna odluka o reformi SEI-a", rekao je Tanko, precizirajući da SEI kao jedna od najstarijih regionalnih inicijativa mora učinkovitije raditi na rješavanju regionalnih problema.

Tanko je uz ostalo rekao da je rasprava o romskoj problematici pokazala da su Romi najveća diskriminirana etnička skupina u Europskoj uniji jer živi u najlošijim prilikama, a ima i najniži stupanj obrazovanja. Emancipacija Roma dugotrajan je proces čiji će se rezultati pokazati tek u idućoj generaciji, ocijenio je Tanko.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙