FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U HGK ODRŽAN SEMINAR "KAKO POSLOVATI S INDONEZIJOM"

ZAGREB, 2. rujna 2004. (Hina) - U organizaciji VeleposlanstvaIndonezije u Budimpešti, Indonezijskog centra za unapređenje trgovine(ITPC) i Hrvatske gospodarske komore (HGK), danas je u HGK održanseminar "Kako poslovati s Indonezijom", koji je okupio predstavnike30-tak hrvatskih tvrtki.
ZAGREB, 2. rujna 2004. (Hina) - U organizaciji Veleposlanstva Indonezije u Budimpešti, Indonezijskog centra za unapređenje trgovine (ITPC) i Hrvatske gospodarske komore (HGK), danas je u HGK održan seminar "Kako poslovati s Indonezijom", koji je okupio predstavnike 30-tak hrvatskih tvrtki.

Gospodarski i trgovinski odnosi Hrvatske i Indonezije, iako dobri, još uvijek nisu na zadovoljavajućoj razini obzirom na potencijale, istaknula je otvarajući skup direktorica Sektora za međunarodne odnose HGK Sunja Konjevod.

Naime, hrvatski izvoz u tu zemlju u prvoj je polovici ove godine, prema podacima Državnog zavoda za statistiku, iznosio tek 672 tisuće američkih dolara, dok je iz Indonezije istodobno uvezeno roba u vrijednosti od 31,12 milijuna USD.

Vrijednost robne razmjene između dviju zemalja, istaknuo je voditelj gospodarskog odjela indonezijskog veleposlanstva u Budimpešti Suprianda Ruru, unazad pet godina povećana je pet puta. No, taj je snažan rast ponajprije posljedica značajnog rasta izvoza indonezijskih proizvoda u Hrvatsku, prvenstveno ugljena. Takav je trend, dodao je Ruru, rezultirao vrlo neuravnoteženom vanjskotrgovinskom razmjenom između dviju zemalja, s vrlo velikim manjkom na hrvatskoj strani.

Obzriom na trgovinske i opće ekonomske potencijale obiju zemalja, pruža se cijeli niz do sada neistraženih mogućnosti daljnjeg razvoja bilateralnih odnosa, a u tom je cilju organiziran i današnji seminar, zaključio je Ruru.

Na seminaru je ujedno predstavljena i sajamska izložba "Recourse Indonesia 2004", koja će se održati od 13. do 17. listopada ove godine u Jakarti, a među sudionicima današnjeg skupa bili su predstavnici nekih od najvećih hrvatskih tvrtki, poput Astra Internationala, Chromos boja i lakova, INA-e te INA Naftaplina, Končara, Luke Rijeka, Plive i PIK-a Vrbovec, kao i Hrvatske banke za obnovu i razvitak te Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙