FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVA DOGAĐAJA - HRVATSKA - ZA ČETVRTAK, 16. RUJNA

ZAGREB, 15. rujna 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje začetvrtak, 16. rujna.
ZAGREB, 15. rujna 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 16. rujna.

ZAGREB - Hrvatski sabor će u nastavku zasjedanja raspraviti niz zakonskih prijedloga, među kojima i dva prijedloga izmjena Zakona o službi u Oružanim snagama Republike Hrvatske, što ih predlažu Vlada i Klub Libre. Saborski zastupnici bi trebali razmotriti i prijedlog izmjena Zakona o ustrojstvu i djelokrugu središnjih tijela državne uprave, kojima bi se taj zakon uskladio s danas raspravljenim prijedlogom izmjena Obiteljskog zakona, kojima je cilj po drugi put odgoditi prenošenje slučajeva iz obiteljskog prava s centara za socijalnu skrb na tzv. obiteljske sudove (zgrada Sabora, Trg sv. Marka 6, u 9,30 sati).

ZAGREB - Konferencije za novinare Kluba zastupnika SDP-a o predloženom Zakonu o telekomunikacijama (zgrada Hrvatskog sabora, dvorana Centar u 12 sati).

ZAGREB - Klub zastupnika HSP-a održat će konferenciju za novinare o Zakonu o hrvatskim braniteljima, postupcima Haškog suda i, kako kažu "govoru mržnje" u Hrvatskom saboru (zgrada Hrvatskog sabora, dvorana 202 u 11 sati).

ZAGREB - Sjednica Državnog sudbenog vijeća (Zrinjevac 3, u 9 sati).

ZAGREB - Svečanost obilježavanja Europskog dana darivanja i presađivanja organa, s ciljem zahvale darivateljima i njihovima obiteljima te upoznavanja javnosti s mogućnošću liječenja metodom presađivanja organa. Potpredsjednik Vlade i ministar zdravstva i socijalne skrbi Andrija Hebrang tom će prigodom dodjeliti priznanja najuspješnijim bolničkim koordinatorima (Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi, Velika dvorana, Ksaver 200a u 9 sati).

ZLATAR - Potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor podijeliti će ključeve devet stanova stradalnicima Domovinskog rata. Stanovi ukupno vrijede oko 4.600.000 kuna (Mažuranićeva bb u 14 sati).

ZAGREB - Ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac i otpravnik poslova njemačkog Veleposlanstva u Hrvatskoj Laurids Holscher potpisat će Memorandum o suradnji pri utemeljenju i djelatnosti Njemačke internacionalne škole u Zagrebu. Memorandumom se uređuje djelatnost njemačke škole na razini osnovnog i srednjeg obrazovanja. Škola je integrirana u hrvatski obrazovni sustav, a imat će satus privatne škole. Bit će otvorena učenicima koji se žele školovati na njemačkom jeziku (zgrada Ministarstva, Trg hrvatskih velikana 6 u 15,30 sati).

ŠIBENIK - Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Petar Čobanković posjetit će Šibensko-kninsku županiju, a s njezinim predstavnicima razgovarat će o dodjeli zemljišta Šibeniku, programu podizanja novih nasada, kreditiranju programa razvitka poljoprivrede i programu obnove opožarenih površina. Nakon sastanka predviđene su izjave za novinare (u 9,30 sati).

ZAGREB - Zajednica povratnika Hrvatske održat će konferenciju za novinare o Zakonu o područjima od posebnog državnog interesa (Uprava za prognanike i izbjeglice, Radnička cesta 22 u 14 sati).

RIJEKA - Konferencija za novinare HSLS-a na kojoj će govoriti potpredsjednica stranke Đurđa Adlešić i i predsjednik riječkog Ogranka Željko Glavan (prostorije HSLS-a, Ciottina 19 u 13 sati).

ZAGREB - Otvorenje izložbe portunala, odnosno starih rukopisnih pomorskih karata (u Kartografskoj zbirci Nacionalne i sveučilišne knjižnice, u 12 sati). Izložba se priređuje u sklopu savjetovanja o kartografiji, geoinformacijama i novim tehnologijama, koje se, u organizaciji Hrvatskog kartografskog društva, održava od 16. do 18 rujna u Zagrebu, a na kojem, osim hrvatskih, sudjeluju stručnjaci iz Austrije, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Makedonije.

ZAGREB - Nadbiskupski ordinarijat vrhbosanski Sarajevo i zagrebačka Nacionalna i sveučilišna knjižnica predstavljaju knjigu "Vrhbosanska nadbiskupija početkom trećeg tisućljeća", autora Franje Marića. Na predstavljanju će uz ostale govoriti i nadbiskup i metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić (Nacionalna i sveučilišna knjižnica, Hrvatske bratske zajednice 4 u 18 sati).

VINKOVCI - Godišnja izložba članova Hrvatskog akademskog društva Likovnih umjetnika Vinkovci (Galerija likovnih umjetnosti "Slavko Kopač" u 20 sati).

ZAGREB - Konferencija za novinare u povodu 26. Bienala u Sao Paulu (Gliptoteka HAZU-a, Medvedgradska 2 u 12 sati).

ZAGREB - Otvorenje festivala Svjetskog kazališta (ZKM u 20 sati).

Dežurni urednici:

prijepodne - Milka Ćurković

poslijepodne - Neven Leskovar

navečer - Srebrenka Parlov

telefon: 01/4808 600

telefaks: 0174808 822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙