FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVA DOGAĐAJA - HRVATSKA - ZA PETAK, 17. RUJNA

ZAGREB, 16. rujna 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zapetak, 17. rujna.
ZAGREB, 16. rujna 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 17. rujna.

ZAGREB - Hrvatski sabor nastavlja 10. sjednicu pojedinačnom raspravom o Vladinu prijedlogu novoga pomorskog zakonika. Klubovi su jučer iznijeli svoja stajališta, uglavnom se suzdržavši prema tom zakonskom prijedlogu, koji bi, po Vladinim tvrdnjama, trebao ojačati položaj Hrvatske kao pomorske zemlje, povećati sigurnost plovidbe i ekološke raznolikosti Jadranskog mora te pomoći hrvatskim pomorcima. Saborski zastupnici trebali bi u nastavku sjednice potvrditi i peteročlano Vijeće za telekomunikacije, koje je predložila Vlada, a Hrvatski sabor po hitnom postupku uvrstio u dnevni red (zgrada Hrvatskog sabora, Trg sv. Marka 6 u 9,30 sati).

ZAGREB - Vlada će na redovitoj sjednici zatražiti da po hitnom postupku izmjeni Ovršni zakon, odnosno iz ovršnog sustava isključi javne bilježnike. Vlada bi trebala donijeti odluku o izdavanju državnih obveznica u iznosu od 300 milijuna eura uz plasman na domaćem tržištu kapitala. Trebala bi dati i suglasnost za dodjelu bespovratne potpore na teret Fonda za regionalni razvoj za koju konkurira desetak lokalnih i regionalnih jedinica, uglavnom sa željom da izgrade vodovode, urede obalu, izgrade poslovne zone i sl. Vlada će, očekuje se, prihvatiti stečajni plan omiškog Omiala nad kojim je stečajni postupak otvoren početkom ove godine, a čija ukupna potraživanja premašuju 53 milijuna kuna (zgrada Vlade, Trg sv. Marka 2 u 11 sati).

VINKOVCI - Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks otvorit će 39. Vinkovačke jeseni koje se održavaju do 19. rujna. Svečanost otvorenja bit će posvećena vodama i slavonskim rijekama. Vinkovačke jeseni najveća su priredba izvornog folklora, a sastoje se od niza folklornih sportskih i gospodarskih manifestacija. Na svečanom otvorenju nazočan će biti i ministar poljoprivrede i šumarstva Petar Čobanković (Trg dr. Franje Tuđmana u 21 sat).

ZAGREB - Konferencija za novinare Udruge hrvatskih sudaca na kojoj će, kako se navodi u pozivu, "najnovije žrtve nepotizma Matko Jelić iz Dubrovnika i Dubravka Kežić iz Splita zatražiti od ministrice pravosuđa Vesne Škare Ožbolt da im da odgovore koje nisu dobili u javnoj proceduri". Bit će riječi o detaljima "Slučaja Jelić", a Dubravka Kežić će izložiti svoju priču o neuspjeloj kandidaturi na Državnom odvjetništvu u Splitu (Novinarski dom, Prekovčeva 2 u 11 sati).

RIJEKA - Primorsko goranski savez (PGS) održat će konferenciju za novinare na kojoj će biti predstavljena akcija "Sedam dana PGS-a" i program "Nova Rijeka", što je početak PGS-ovih predizbornih aktivnosti uoči predstojećih lokalnih izbora (u 11,30 sati).

VARAŽDIN - Otvorenje Varaždinskih baroknih večeri, koje se održavaju do 3. listopada. Tijekom 17 festivalskih dana bit će održana 22 koncerta, od kojih osam izvan Varaždina - u Trakošćanu, Petrijancu, Varaždinskim Toplicama, Ludbregu, Martijancu, Prelogu i po prvi put u Vinici i Križevcima. Festival počinje nastupom ansambla Lado, a završava dodjelom nagrada "Ivan Lukačić" i "Jurica Murai". Varaždinske barokne večeri održavaju se pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Stjepana Mesića i Ministarstva kulture, a riječ je o jedinstvenom ambijentalnom festivalu barokne glazbe, koji se temelji na bogatoj kulturnoj i glazbenoj baštini Varaždina.

ZAGREB - Otvorenje savjetovanja o kartografiji, geoinformacijama i novim tehnologijama, koje se, u organizaciji Hrvatskog kartografskog društva, održava do 18 rujna, a na kojem, osim hrvatskih, sudjeluju stručnjaci iz Austrije, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Makedonije (Geodetski fakultet, Kačićeva 26 u 9,30 sati).

Dežurni urednici:

prijepodne - Neven Leskovar

poslijepodne - Srebrenka Parlov

navečer - Jasna Nahtigal

telefon: 01/4808 600

telefaks: 01/4808 822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙