FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Savjetovanje "Kartografija, geoinformacije i nove tehnologije"

ZAGREB, 15. rujna 2004. (Hina) - Na savjetovanju "Kartografija,geoinformacije i nove tehnologije" što će se od 16. do 18. rujnaodržati u Zagrebu razgovarat će se o kartografiji u 21. stoljeću, aposebice o stanju u Hrvatskoj s osvrtom na povijesni razvoj.
ZAGREB, 15. rujna 2004. (Hina) - Na savjetovanju "Kartografija, geoinformacije i nove tehnologije" što će se od 16. do 18. rujna održati u Zagrebu razgovarat će se o kartografiji u 21. stoljeću, a posebice o stanju u Hrvatskoj s osvrtom na povijesni razvoj.

Organizator savjetovanja je Hrvatsko kartografsko društvo, a suorganizatori Hrvatski hidrografski institut iz Splita, Nacionalna i sveučilišna knjižnica (NSK) i Državna geodetska uprava.

Pokrovitelji su Akademija tehničkih znanosti Hrvatske i Geodetski fakultet, a sponzori Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, Zavod za fotogrametriju i Turistička zajednica grada Zagreba.

U nekoliko će predavanja hrvatski kartografi i njihovi kolege iz inozemstva izvijestiti o "sadašnjem trenutku" kartografije i geoinformacija u Hrvatskoj, Austriji, Sloveniji te BiH.

Radnome dijelu jednodnevnoga savjetovanja što će se održati 17. rujna na Geodetskome fakultetu zagrebačkoga Sveučilišta prethodit će izložba "Vicko Dimitrije Volčić Dubrovčanin, autor portulana", autora Drage Novaka koja će se u četvrtak otvoriti u Kartografskoj zbirci NSK.

Na savjetovanju će biti predstavljena knjiga Ivana Racetina "Elektroničke pomorske karte i sustavi - Rječnik", a 18. rujna za sudionike je organiziran izlet na Medvednicu i upoznavanje s osnovnim geografskim i geološkim karakteristikama te gore.

(Hina) xip ymc

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙